Abonamentul Xbox Game Pass este disponibil în prezent pe consolă, PC și telefoane cu Android, iar de pe 10 noiembrie abonamentul Ultimate va include și EA Play, detalii aici.

Șeful Xbox, Phil Spencer, spune că în viitor abonamentul ar putea fi disponibil și pe Smart TV-uri, hardware Amazon și desigur și pe iOS.

În ceea ce privește extinderea pe platformele PlayStation și Nintendo, Phil spune că este deschis acestor discuții, dar nu crede că aceasta va fi direcția către care se va îndrepta compania.

”Cred că pentru noi, totul este despre prioritizare și să ajungem la câți mai mulți jucători.

Așa că dorim să ajungem pe PC-uri în primă fază, după Xbox, pentru că sunt foarte mulți jucători la nivel global care nu au o consolă Xbox și vrem să ajungem la ei. Apoi sunt utilizatorii de telefoane mobile, fiind miliarde de telefoane Android la nivel global. Baza de clienți fiind exponențial mai mare decât a celor cu console. Mai rămâne să ajungem ulterior pe platforma iOS, unde vom ajunge la un moment dat.

Încă lucrăm la partea de streaming pentru PC-urile cu ecrane mari și să ajungem pe platforma iOS, iar după ce vom încheia aceste proiecte, vom lua în calcul și alte opțiuni.

Sunt Smart TV-uri, sunt Chromebook-uri, sunt FireTV-uri, sunt o mulțime de discuții pe care le-am putea avea și pe care ar trebui să le prioritizăm în funcție de unde am găsi cea mai mare bază de potențiali jucători.

Îmi place Switch, îmi place PlayStation, sincer, cred că au făcut o treabă excelentă ,ca parte a acestei industrii. Dar nu sunt sigur că aici vom găsi cei mai mulți utilizatori pentru noi, însă suntem deschiși discuțiilor.

a declarat Phil

Aceasta ar însemna o colaborare în premieră între cei mai mari concurenți din industria de gaming, ce ar putea aduce jocuri exclusive de pe Xbox pe PlayStation, însă personal mă îndoiesc că această colaborare se va materializa vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *