You are currently viewing Windows 11 poate funcționa cu doar 176 MB RAM
download the official windows 11 wallpaper scaled

Windows 11 poate funcționa cu doar 176 MB RAM

NTDev a reușit să demonstreze că Windows 11 pornește și rulează pe un sistem cu doar 176 MB de RAM. Această cotă RAM este de aproximativ 23 de ori mai mică decât cantitatea minimă recomandată de Microsoft. Pentru a atinge acest record mondial îndrăzneț, Windows 11 și driverele sale au fost reduse la minimum, conform creierului din spatele proiectului Tiny11.

În videoclipul lui NTDev, vedem că atunci când sunt folosite aplicații și utilitare mici, sistemul extrem de constrâns este „surprinzător de utilizabil”. Cu toate acestea, există un elefant în cameră, deoarece acest sistem redus Tiny11 pornește la un prompt de comandă, mai degrabă decât în Explorer. Acest lucru marchează un contrast puternic între această realizare și cea anterioară , în care Windows 11 rula cu 200 MB RAM. Sacrificiul Explorer ar putea merita totuși, deoarece testarea Tiny11 care rulează în 200 MB cu aplicația implicită de gestionare a fișierelor desktop Windows rulând în fundal a fost recunoscută a fi „teribil de lentă”.

Cum a reușit NTDev să ruleze Windows 11 cu doar 176 MB RAM?

Potrivit dezvoltatorului, „mai multe încercări prin eliminare, văzând care drivere și servicii sunt absolut necesare pentru pornirea Windows 11”, a fost activitatea de bază pentru a face Windows 11 să meargă cu doar 176 MB RAM. „Chiar și lucruri precum interfața HDD au fost luate în considerare (a fost folosit IDE)”, a menționat dezvoltatorul.

Lasă un răspuns