You are currently viewing Vodafone UK negociază fuziunea cu operatorul Three
Vodafone magazin

Vodafone UK negociază fuziunea cu operatorul Three

Vodafone este în negocieri cu CK Hutchison în vederea fuziunii afacerilor lor din Marea Britanie, pentru a crea cel mai mare jucător din industria de telefonie mobilă după numărul de clienţi, în vederea accelerării implementării serviciilor 5G şi extinderii conectivităţii în bandă largă

Luni, Vodafone a anunţat că va deţine 51%, iar Hutchison 49% din noua entitate, participaţiile fiind obţinute în principal prin ajutarea transferului datoriei. Tranzacţia ar urma să se finalizeze până la sfârşitul anului.

Combinarea între Vodafone UK şi compania Three a Hutchison, care deţin a treia şi, respectiv, a patra cea mai mare reţea de telefonie din Marea Britanie, va crea o afacere cu aproximativ 27 de milioane de clienţi – mai mult decât a actualilor lideri de pe piaţă – EE (deţinută de BT) şi Virgin Media O2.

„Prin combinarea afacerilor noastre, Vodafone UK şi Three UK vor obţine nivelul necesar pentru a accelera implementarea serviciilor 5G în Marea Britanie şi extinderea conectivităţii în bandă largă către comunităţile rurale şi micile afaceri”

se arată în comunicatul Vodafone

La Bursa de la Londra, acţiunile Vodafone au urcat luni cu 2,1%.

Vodafone urmăreşte să realizeze fuziuni cu rivalii pe multiple pieţe din Europa, în urma unor semnale mult mai favorabile din partea autorităţilor de reglementare, care au înţeles în timpul pandemiei valoarea investiţiilor în reţele, declara în februarie şeful companiei britanice de telecomunicaţii, Nick Read.

În trecut, autorităţile de reglementare s-au opus tranzacţiilor prin care se reducea numărul operatorilor de telefonie pe principalele pieţe, dar acum au indicat că şi-au schimbat poziţia.

În urmă cu câţiva ani, CK Hutchison, conglomeratul cu sediul în Hong Kong, a vrut să cumpere reţeaua O2 a Telefonica din Marea Britanie, dar tranzacţia a fost blocată de autorităţile de reglementare.

Lasă un răspuns