You are currently viewing Vodafone Supernet 5G powered by Huawei
Vodafone Supernet 5G

Vodafone Supernet 5G powered by Huawei

Cei de la Vodafone pregătesc lansarea comercială a primei rețele 5G din România.

Vodafone a anunțat săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă construcția rețelei 5G în București, devenind astfel prima rețea 5G din România.

Vodafone pare să fi câștigat clasica întrecere între operatori: Cine e primul care face ceva nou?

În cadrul conferinței de presă la care a participat și Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a fost folosit pentru testarea vitezelor 5G un smartphone Huawei Mate 20X (5G).

Telefonul a atins viteze de download de 955 Mbps și upload de 52,6 Mbps

Deși licitația pentru 5G încă nu s-a făcut de către cei de la ANCOM, atât Orange și Telekom, cât și Digi.Mobil au făcut primele teste 5G.

În ceea ce privește Vodafone, acesta a mers mai departe și a început lansarea comercială a primei rețele 5G din România.

Până aici toate bune și frumoase, numai că Vodafone folosește pentru construcția rețelei sale 5G echipamente de la recent controversatul Huawei.

Huawei este într-un declin istoric de când a fost interzis în a mai fi folosit de către operatorii din SUA pentru construcția rețelelor 5G de acolo, pentru că există suspiciuni cum că Huawei ar ajuta guvernul chinez să spioneze clienții din toate colțurile lumii ai acestei companii.

În urma acestui embargou Huawei a început să fie interzis și în alte țări din lume.

Vânzările Huawei au scăzut puternic și pe fondul retragerii accesului Google la serviciile sale, forțându-i astfel pe cei de la Huawei să creeze un sistem de operare propriu pentru smartphone-urile sale, ce va fi lansat până la sfârșitul anului în China.

Interesantă este mișcarea celor de la Vodafone, care au suspendat (aparent temporar, conform declarațiilor companiei) vânzările de smartphone-uri Huawei în Marea Britanie, dar au continuat dezvoltarea rețelei sale 5G cu echipamente Huawei.

Vodafone nu este singurul operator care folosește echipamente Huawei în dezvoltarea rețelelor sale.

Câți aveți telefoane mobile de la Huawei?

Cât de siguri vă simțiți în a le mai folosi?

Veți mai cumpăra gadget-uri de la Huawei?

Lăsați răspunsurile voastre mai jos în comentarii.

Lasă un răspuns