You are currently viewing Vodafone România a lansat un audit tehnic la Telekom Mobile
Vodafone magazin

Vodafone România a lansat un audit tehnic la Telekom Mobile

Vodafone România, al treilea jucător local de telecomunicații după nivelul afacerilor, a lansat un audit tehnic la Telekom Mobile, companie ofertată la vânzare de către grupul elen OTE.

În acest moment nu ar exista în România o notificare pe subiectul tranzacției Vodafone-Telekom, însă, cel mai probabil, în cazul tranzacției, notificarea va fi efectuată direct la Bruxelles, la Comisia Europeană. 

Consiliul Concurenței precizează totodată că, procedural, o tranzacție este analizată de către Comisia Europeană, din punct de vedere al regulilor de concurență, dacă cifra de afaceri totală realizată la nivel mondial de toate companiile implicate depășește 5 miliarde euro și cifra de afaceri totală realizată în Uniunea Europeană de către fiecare companie implicată depășește 250 de milioane euro (cu excepția cazurilor în care fiecare dintre firmele implicate realizează mai mult de două treimi din cifra sa totală de afaceri la nivel comunitar într-unul și același stat membru).

„Până la momentul actual nu a fost depusă la Consiliul Concurenței o notificare privind o operațiune de concentrare economică prin care Vodafone România (Vodafone) să preia controlul asupra Telekom Romania Mobile (TKM). O eventuală tranzacție prin care Vodafone ar prelua controlul asupra TKM poate fi analizată fie de Comisia Europeană, fie de către Consiliul Concurenței.

O tranzacție este analizată de către Comisia Europeană din punct de vedere regulilor de concurență dacă cifra de afaceri totală realizată la nivel mondial de toate companiile implicate depășește 5 000 de milioane EUR și cifra de afaceri totală realizată în Uniunea Europeană de către fiecare companie implicată depășește 250 de milioane EUR (cu excepția cazurilor în care fiecare dintre firmele implicate realizează mai mult de două treimi din cifra sa totală de afaceri la nivel comunitar într-unul și același stat membru).

Dacă nu sunt îndeplinite aceste condiții, cifrele de afaceri fiind mai mici decât valorile menționate anterior, tranzacția este analizată de Autoritatea Română de Concurență.

Nu este însă posibil ca operațiunea să fie analizată în același timp și de către Comisia Europeană, și de către Consiliul Concurenței, însă, în oricare dintre cele două situații, cele două autorități vor colabora”

a transmis Consiliul

Lasă un răspuns