You are currently viewing Vodafone își mută infrastructura rețelei în cloud
Vodafone magazin

Vodafone își mută infrastructura rețelei în cloud

Grupul Vodafone a finalizat recent procesul de migrare a Network Core-ului către soluția cloud VMware network virtual infrastructure în toate cele 21 de țări europene în care aceștia sunt prezenți.

Grupul și-a redus astfel costurile cu core-ul rețelelor cu 50%.

Albania a fost ultima țară din Europa în care s-a implementat această soluție.

Soluția cloud folosită de Vodafone le permite acestora să testeze și să implementeze funcții noi într-un mod mai securizat și cu până la 40% mai rapid, conform unei analize interne a grupului.

Automatizarea infrastructurii cu ajutorul soluției VMware a redus cu mult nevoia de intervenție manuală asupra rețelei, lucru care a dus bineînțeles la reducerea numărului de locuri de muncă.

VMware și Vodafone au început acest proiect în urmă cu 3 ani.

VMware’s telco cloud infrastructure a fost implementată în peste 57 de rețele din Europa și 25 din Africa și Asia. Infrastructura cloud supportă voce, date și servicii în peste 900 virtual network functions (VNFs.)

Peste 50% din nodurile de rețea ale Vodafone care oferă servicii de voce și date funcționează pe platvorma VMware NVI, vCloud NFV.

“Vodafone dorește să fie lider în industria digitală a telecomunicațiilor și suntem încântați de progresul făcut prin introducerea unei soluții automatizate moderne bazată pe cloud.”

a declarat Johan Wibergh CTO Vodafone

Lasă un răspuns