Vodafone încheie un parteneriat strategic cu Ericsson pentru dezvoltarea 5G

Vodafone România deschide noi oportunități de modernizare a infrastructurii sale actuale și de implementări 5G prin acordarea lui Ericsson (NASDAQ: ERIC) ca partener cheie al rețelei de acces radio 5G (RAN) cu misiunea de a aduce beneficii 5G consumatorilor și întreprinderilor.

Ca parte a acordului de șase ani, Vodafone România va folosi, de asemenea, tehnologia RAN a Ericsson pentru a-și îmbunătăți rețeaua mobilă existentă, ceea ce înseamnă că clienții Vodafone România vor beneficia de viteze de conectivitate mai rapide, latență redusă și performanțe de rețea mai fiabile și mai sigure.

Parteneriatul face parte din planul multianual de investiții al Vodafone România pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii, în conformitate cu misiunea companiei de a contribui la activarea societății digitale.

„În sprijinul unei societăți digitale, construirea unei rețele pregătite pentru viitor, sigură și eficientă din punct de vedere energetic este crucială. Parteneriatul cu Ericsson ne oferă bazele tehnologice în efortul nostru de a fi rețele 5G independente, cu un impact extraordinar pentru clienții noștri: utilizatori rezidențiali, companii și autorități, în ceea ce privește viteza, latența scăzută și diversitatea cazurilor de utilizare. De asemenea, ne ajută să îmbunătățim infrastructura RAN existentă pentru a oferi servicii rapide și fiabile în tranziția către 5G autonom (SA) și pentru a ne valorifica potențialul de inovator de servicii pentru societatea digitală și ecologică pe care o imaginăm. Toată această investiție face parte din promisiunea noastră pentru România și pentru români: să creăm un nou standard de conectivitate și să investim în potențialul nelimitat al românilor și al comunităților locale.”

spune Nicolae Vîlceanu, Chief Network Officer, Vodafone România

„Ericsson este în fruntea rețelelor 5G performante și eficiente din punct de vedere energetic, iar această recunoaștere marchează o nouă eră în parteneriatul dintre Ericsson și Vodafone România. Construim o rețea a viitorului care nu numai că va oferi conectivitate superioară pentru consumatorii Vodafone România, ci va oferi și o platformă de inovare care poate permite transformarea industriilor și deschide calea către o societate digitală mai conectată. „

spune Dragoș Mircea Rebegea, Country Manager, Ericsson România

Produsele și soluțiile 5G RAN din portofoliul Ericsson Radio System, inclusiv Ericsson Antenna System, vor fi implementate ca parte a unei treceri ușoare și rapide la 5G, care va accelera transformarea digitală a societății românești.

Portofoliul 5G RAN al Ericsson include și tehnologia Massive MIMO, care permite furnizorilor de servicii de comunicații să valorifice spectrul 5G de bandă medie. Și cu o abordare unică a optimizării energetice, cea mai recentă generație de echipamente radio și procesare Ericsson (RAN Compute) va îmbunătăți, de asemenea, consumul actual de energie al rețelei Vodafone România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *