You are currently viewing Vodafone a primit aprobarea UE pentru achiziția UPC
vodafone upc

Vodafone a primit aprobarea UE pentru achiziția UPC

La mai bine de 1 an de când operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone a acceptat să plătească 21,8 miliarde de dolari pentru a cumpăra o parte din activele Liberty Global din Europa

„În societatea noastră modernă, accesul la servicii de bandă largă și televiziune la prețuri accesibile și de bună calitate este aproape la fel de solicitat ca apă curentă. Am aprobat astăzi achiziționarea de către Vodafone a afacerilor companiei Liberty Global în Cehia, Germania, Ungaria și România, sub rezerva unor căi de atac destinate să asigure că clienții vor beneficia în continuare de prețuri corecte, servicii de înaltă calitate și produse inovatoare”.

a declarat Comisarul Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenței

Decizia vine în urma unei investigații aprofundate a tranzacției prin care Vodafone preia rețelele Liberty Global din Cehia, Ungaria, România și Germania

Aprobarea este condiționată de respectarea integrală a pachetului de angajamente oferit de Vodafone, anunţă un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Printre angajamentele luate de Vodafone se numără accesul rivalului Telefonica Deutschland la reţeaua sa broadband, eliminând astfel îngrijorarea Comisiei Europeane cu privire la reducerea competiţiei de pe pieţele din Germania şi Cehia.

„Astăzi am primit vești îmbucurătoare! Pentru Vodafone România, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piața de comunicații fixe și mobile, internet și televiziune. Vreau să mulțumesc în special echipei mele extraordinare, care pune pasiune și dedicare în tot ceea ce face. Suntem cu toții foarte entuziasmați să primim UPC în familia Vodafone în următoarele săptămâni și suntem convinși că, împreună, vom aduce contribuții importante sectorului de comunicații electronice, poziționând România pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește digitalizarea. De acum încolo, împreună cu echipa UPC, vom continua să urmărim țelul nostru de a deveni operatorul preferat al tuturor românilor”.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România

„Ne aflăm într-un moment important din istoria UPC România în urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alătura Vodafone Romania unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european. De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile pentru a inova și a aduce servicii de cea mai înaltă calitate clienților noștri, prin contribuția întregii echipe UPC România. Sunt mândru de echipa noastră extrem de dedicată și ambițioasă, care a obținut performanțe remarcabile și a contribuit semnificativ la realizarea acestei tranzacții. După finalizarea acesteia, alăturarea operațiunilor UPC România şi Vodafone România va aduce beneficii relevante la nivelul consumatorilor, precum și al întregii industrii telecom, prin accelerarea inovației și a competitivității. Așteptăm cu încredere momentul în care vom începe să colaborăm cu Vodafone și ne vom uni forțele pentru a contribui la crearea unui jucător puternic pe piața de telecom.”

Mihnea Rădulescu, CEO UPC România

Tranzacția este preconizată să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019.

Lasă un răspuns