You are currently viewing Viitorul programului Windows Insider
windows insider program

Viitorul programului Windows Insider

Windows Insider Program este cea mai de succes campanie a gigantului de la Redmond, transformând imaginea companiei radical.

Cunoscută ca o companie ce ținea în secret procesul de dezvoltare a produselor sale software, și care ”ura” sistemul de operare LinuxMicrosoft a devenit o firmă ce își mulează software-ul după dorințele și nevoile clienților săi, dar și care integrează cu succes funcții ale sistemului de operare ce nu cu mult timp în urmă îl ”ura”.

Toate acestea au asigurat o adopție atât de rapidă a celui mai nou sistem de operare Windows, acesta fiind instalat pe mai mult de 600 milioane de dispozitive din lumea întreagă.

Succesul sistemului de operare Windows 10 este strâns legat de cel al Windows Insider Program dar și de noul sistem de actualizări și licențiere cunoscut sub numele ”windows-as-a-service”.

Au avut loc multe schimbări atât în ceea ce privește sistemul de operare Windows 10 cât și al Windows Insider Program de la lansarea acestora și până în prezent.

Recent, șefa programului Windows Insider, Dona Sarkar a vorbit de viitorul acestui program.

Denumit ”WIP 2020”, va trece prin câteva modificări în următorii 2 ani, ce nu vor reprezenta o schimbare radicală (revizie generală)  ci mai degrabă o evoluție naturală a programului.

Aceste schimbări au ca scop mărirea interesului oamenilor față de programul Windows Insider.

Ne gândim cum am putea construi programul Insider astfel încât să ne facă să ne dorim să ne înscriem în program chiar dacă nu fuseserăm fani sau dacă am lucrat la Microsoft.

Aceste modificări se vor vedea în proiecte noi, cum ar fi ”Cohorts”, prin care clienții înscriși în program vor fi grupați în funcție de ceea ce îi interesează și utilizează mai frecvent. Acest sistem deja a început să fie implementat în etapa de dezvoltare a Redstone 4.

Microsoft mai derulează în paralel un program Insider pentru clienții Office, denumit Office Insider.

This Post Has 2 Comments

 1. Marius

  Asta in conditiile in care nu mai pot trece pe Insider pe niciun PC. Ar trebui sa instalez build-ul in testare si n-am nicio tragere de inima. ?

  1. Madalin

   Poți trece de pe build public pe build de Insider.
   Pentru asta trebuie să:
   1. Te asiguri că nu folosești un cont local ci cel Microsoft cu care te-ai înscris în program. Poți verifica asta intrând în Start – Settings – Accounts – Your info.
   2. În Start – Settings – Update & Security – Windows Insider Program, trebuie să alegi la What kind of content would you like to receive? opțiunea The next version of Windows.
   Just send me early updates – oferă doar actualizări la versiunea publică de Windows
   Skip Ahead to next Windows release – nu mai poate fi activat (pe cale oficială). Această opțiune ”sărea” peste versiunea care urmează să se lanseze acum (Redstone 4), direct la următoarea (Redstone 5). Opțiunea a fost disponibilă pentru scurt timp spre finalul procesului de dezvoltare a Redstone 3. Dacă dorești să activezi această opțiune, citește articolul Cum să accesezi build-urile ”Skip Ahead” folosind Registry Editor
   3.Apoi din meniul de mai jos alege din ce Ring vrei să primești update-uri Fast sau Slow.
   Opțiunea Skip Ahead to next Windows release poate primii update-uri doar din Fast Ring

Lasă un răspuns