Traficul de internet prin Starlink va fi limitat

La începutul lunii aprilie serviciul de internet prin satelit al lui Elon Musk a ajuns și în România. De atunci s-au întâmplat multe: numărul sateliților lansați a crescut și proprietarul Tesla, SpaceX și Starlink a cumpărat Twitter.

Clienții Starlink au primit vineri un e-mail care i-a informat că va exista un plafon lunar de date de 1 terabyte pentru toți clienții din SUA și Canada, în vigoare în decembrie.

Aceasta este o schimbare semnificativă față de poziția anterioară a companiei de a furniza date nelimitate fără obligații. Această politică a fost un contrast puternic cu concurenții de internet prin satelit HughesNet și Viasat, care susțin un trafic„fără limite de date”, dar reduc vitezele clienților odată ce este atins un plafon. Acum, Starlink va urma exemplul.

Potrivit e-mailului, clienții care depășesc 1 TB de date înainte de încheierea ciclului lor de facturare își vor găsi serviciul deprioritizat, ceea ce înseamnă că vor experimenta viteze mult mai mici. Schimbarea a fost prevăzută pentru „a se asigura că baza noastră de clienți nu este afectată negativ de un număr mic de utilizatori care consumă cantități neobișnuit de mari de date”, se spune în e-mailul Starlink.

Gospodăria din SUA folosește, în medie, aproximativ 491 de gigaocteți pe lună, sau mai puțin de jumătate din 1 teraoctet, conform raportului OpenVault Broadband Insights din al doilea trimestru al anului 2022. Deși 1TB nu este un plafon deosebit de strâns, ar putea reprezenta totuși o provocare pentru unii. Clienți. Starlink observă că mai puțin de 10% dintre utilizatorii săi actuali trec peste acest punct.

Clienții care doresc să evite deprioritizarea rețelei, chiar și după limita de 1TB, pot plăti 25 de cenți pe gigaoctet pentru a evita încetinirile. O altă modalitate de a evita noua limită este utilizarea datelor între orele 23:00. și 7 a.m. Aceste date nu vor fi luate în considerare pentru utilizarea lunară totală.

În cele din urmă, împreună cu notificarea prin e-mail și actualizările ulterioare ale politicii de utilizare loială și ale termenilor și condițiilor Starlink, compania a modificat și vitezele de descărcare așteptate ale planului său standard. Intervalul era anterior de 50-250 megabiți pe secundă, dar acum este clasificat ca 20-100Mbps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *