Microsoft a lansat în această săptămână prima consolă fără unitate optică.

La aproape 3 ani de la lansarea lui Xbox One S și la aproape 2 ani de la lansarea lui Xbox One X, Microsoft lansează Xbox One S All-Digital Edition, prima consolă de gaming fără unitate optică.

Este drept că, în ultimii ani, totul s-a mutat în online în materie de entertainment: de la filme și seriale pe platforme ca Netflix și HBO GO, la muzică pe Spotify și Deezer.

Și jocurile pot fi descărcate online din platforme ca Steam sau Microsoft Store.

Noua consolă Xbox One S All-Digital Edition nu vine cu nimic în plus față de Xbox One S, ci din contră nu are unitate optică, privând astfel utilizatorul de a putea reda discuri Blu-ray 4K direct pe consolă.

Acesta nu este singurul minus al lui Xbox One S All-Digital Edition.

Neavâmd unitate optică, utilizatorul nu își va putea instala jocurile cumpărate în format fizic și mai ales jocurile Xbox 360 (funcția backward compatibility fiind printre cele mai importante avantaje în fața rivalilor de la Playstation).

Noua consolă este disponibilă la precomandă până pe 7 mai la prețul de 249 $, împreună cu 3 jocuri: Forza Horizon 3, Minecraft, și Sea of Thieves.

Întrebarea este de ce ai cumpăra o consolă fără unitate optică?

2 răspunsuri

  1. E vorba de Blu-ray, nu de DVD.
   Toate jocurile Xbox One și PS4 vin în format fizic pe Blu-ray.
   1. Dacă ai o colecție de jocuri Xbox One în format fizic, nu le mai poți instala. La fel și în cazul jocurilor Xbox 360.
   Ca o paranteză, jocurile instalate de pe disc, au nevoie ca discul să fie în unitate pentru a fi jucate, chiar dacă sunt instalate și actualizate pe memoria internă a consolei. (valabil pentru toate consolele).
   2. Dacă vrei să te uiți la un film Blu-ray, nu te vei mai putea uita direct pe consolă ca până acum, ci va trebui să cumperi un player Blu-ray separat, care nu e tocmai ieftin.
   Deci de ce ai sta cu 2 „cutii” în sufragerie, când ai putea să ai doar 1, care face treaba amândorora (și la mai puțin bani decât dacă le-ai lua separat)???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *