Telefoanele cu Android 13 vor avea nevoie de tehnologie de la…Huawei

Au trecut 3 ani de când Huawei nu mai lansează telefoane cu Android și cu toate astea, se pare că producătorii de telefoane vor avea nevoie de o tehnologie produsă de Huawei pentru a putea livra smartphone-uri cu Android 13.

Google intenționează să includă sistemul de fișiere îmbunătățit doar pentru citire (EROFS) în Android 13, făcându-l sistemul implicit doar pentru citire. Sistemul de fișiere a fost creat de Xiang Gao când lucra ca inginer la Huawei. EROFS oferă beneficii semnificative față de sistemele de fișiere existente, inclusiv compresie și viteză care economisesc spațiu. Acest lucru ar putea duce la actualizări mult mai rapide și la utilizarea mai puțin spațiu de stocare.

Huawei a dezvoltat EROFS pentru a fi inclus în kernel-ul Linux, care formează baza Android. În ciuda faptului că a fost în cele din urmă blocat din ecosistemul Android de sancțiunile conduse de SUA, sistemul de fișiere a devenit oficial parte a nucleului Linux, începând cu Linux 5.4. De asemenea, a fost folosit pe milioane de dispozitive Huawei și este adoptat de alți producători.

Google intenționează acum să-l transforme în sistemul de fișiere implicit pentru partițiile de doar citire, cum ar fi cele utilizate de sistemul de bază Android. Deoarece partiția de sistem este de obicei doar pentru citire, comprimarea acesteia este o opțiune atrăgătoare pentru a economisi spațiu pe fișierele care se modifică numai atunci când se realizează o actualizare a sistemului. Din păcate, majoritatea sistemelor de compresie au rezultate semnificative de performanță, o limitare pe care EROFS o abordează în mod special.

Dacă Google se bazează pe EROFS, nu înseamnă că toate dispozitivele îl vor folosi automat. Schimbarea va afecta numai dispozitivele care se lansează cu Android 13 în mod implicit și numai pe cele care au serviciile Google încorporate. Aceasta înseamnă că dispozitivele care rulează AOSP (Android Open Source Project) nu vor folosi EROFS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *