You are currently viewing SUA ar putea reduce restricţiile aplicate celor de la Huawei
HUAWEI LOGO

SUA ar putea reduce restricţiile aplicate celor de la Huawei

O veste surprinzătoare vine azi de la surse din SUA, care fac aluzie la faptul că autorităţile americane ar putea reduce restricțiile aplicate celor de la Huawei. Ele sunt în vigoare din 2019 şi nu mai permit companiei chineze să folosească Play Store, servicii Google şi cipuri 5G.

Huawei e nevoită de ceva vreme să folosească procesoare 4G pe telefoanele sale flagship, de la P50 Pro şi P50 Pocket la noile modele Mate 50. Mulţi credeau că în 2020, odată cu venirea la putere a lui Joe Biden abordarea faţă de Huawei să fie diferită. Nu pare să fie cazul, dar cei de la Bloomberg au descoperit totuşi că se produc modificări la nivelul Departamentului de Comerţ din SUA. Acesta a emis o nouă regulă în ultima săptămână, prin care anumite tehnologii „low level” pot fi partajate cu firme din China atunci când sunt în joc standarduri tehnologice internaţionale.

După ce Huawei a fost pusă pe „lista de entităţi” în 2019, firmele tech din SUA şi-au limitat participarea la activităţi legate de standardizarea unor tehnologii, având deci de suferit. În contrabalans China şi-a mărit participarea la aceste standardizări, în detrimentul SUA. Astfel chinezii au un avantaj faţă de americani. Acum dorinţa Statelor Unite este de a fi relevante din nou în acest domeniu, ceea ce poate implica o serie de concesii spre firmele din China.

Altfel companiile tech din SUA se pot trezi că trebuie să plătească licenţe pentru fiecare tehnologie sau brevet folosit şi în standardizarea căruia nu s-a implicat. Deja Huawei e compania cu cele mai mari cheltuieli pe R&D şi cu cele mai multe brevete primite în ultimii ani. Urmează acum să apară şi o listă cu tehnologiile pe care Departamentul de Comerţ din SUA le va oferi spre Huawei.

Lasă un răspuns