You are currently viewing Standardul Li-Fi a fost lansat
Wi Fi Logo

Standardul Li-Fi a fost lansat

Susținătorii se laudă că 802.11bb este de 100 de ori mai rapid decât Wi-Fi și mai sigur.

Astăzi, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) a adăugat standardul 802.11bb pentru comunicații fără fir bazate pe lumină. Publicarea standardului a fost salutată de companiile globale Li-Fi, deoarece va ajuta la accelerarea lansării și adoptarea standardului tehnologic de transmisie a datelor.

Avantajele utilizării luminii, mai degrabă decât frecvențele radio (RF) sunt evidențiate de susținătorii Li-Fi, inclusiv pureLiFi, Fraunhofer HHI și Light Communications 802.11bb Task Group. Se spune că Li-Fi oferă „comunicații wireless mai rapide, mai fiabile, cu o securitate de neegalat în comparație cu tehnologiile convenționale precum Wi-Fi și 5G”. Acum că a fost lansat standardul IEEE 802.11bb Li-Fi, se speră că interoperabilitatea dintre sistemele Li-Fi cu Wi-Fi de succes va fi abordată pe deplin.

În videoclipul Fraunhofer HHI de mai sus puteți vedea un sistem Li-Fi reutilizând infrastructura de iluminat a unei clădiri pentru date. Nu vă faceți griji, luminile nu clipesc vizibil, deoarece transmisia de date utilizează o parte din spectrul infraroșu.

Li-Fi nu excelează doar prin presupusele sale viteze de până la 224 GB/s. Dominic Schulz de la Fraunhofer subliniază că, deoarece funcționează într-un spectru optic exclusiv, acest lucru asigură o fiabilitate mai mare și o latență și jitter mai reduse.

„Propagarea liniei vizuale a luminii îmbunătățește securitatea prin prevenirea pătrunderii peretelui, reducând riscurile de blocare și interceptări și permițând navigarea în interior cu precizie centimetrică”

spune Shultz

Lasă un răspuns