Sistemul de operare HarmonyOS de la Huawei este adoptat și de Nokia

Sistemul de operare HarmonyOS a fost lansat, nu cu mult timp în urmă, de către Huawei, ca fiind un sistem de operare prioritar pentru telefoanele și tabletele gigantului chinez, ca urmare a embargoului impus de SUA.

Cu toate astea, Huawei caută parteneri pentru a își extinde extinde sistemul de operare și pe disozitivele mobile ale altor branduri.

Unul din brandurile care va adopta HarmonyOS este Nokia, astfel, urmând ca smartphone-urile lansate în China de către aceștia să vină cu HarmonyOS instalat din fabrică.

HMS ar putea deveni GMS-ul Chinei

Google nu este prezent oficial în China, Huawei profitând de acest lucru impunând HarmonyOS, o alternativă la Android, pentru piața din China.

Telefoanele din China ale mai multor branduri ar putea avea un software unificat, așa cum se întâmplă în restul lumii cu platforma Android și serviciile Google.

Nokia X60 și X60 Pro par a fi primele telefoane non-Huawei care vor folosi noul sistem de operare HarmonyOS în China, alături de Huawei Mobile Services.

Alte companii precum Oppo, Xiaomi și Vivo sunt în discuții cu Huawei pentru a adopta HarmonyOS pe piața din China.

Tranziția nu ar fi așa complicată, întrucât HarmonyOS este în continuare o platformă compatibilă cu aplicațiile de Android obișnuite, folosind ca bază Android 10 în versiunea AOSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *