Școlile și grădinițele vor fi redeschise în toamnă

Klaus Iohannis a anunţat că şcolile vor rămâne închise până în luna septembrie.

Anul şcolar 2019-2020 va fi încheiat la distanţă.

Elevii şi studenţii îşi vor continua cursurile online şi situaţia va fi încheiată pe baza situaţiei existente. Revenirea la şcoală va avea loc în septembrie, odată cu începutul noului an şcolar.

Sinura excepţie o reprezintă elevii din clasele terminale care revin la şcoală între 2 şi 12 iunie pentru a se pregăti de evaluările naţionale.

„Trebuie să fim foarte conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că vremea este frumoasă și ca epidemia va dispărea. Avem astăzi peste 300 de cazuri, nu putem vorbi de relaxare sau o încetinire a acestei epidemii.

Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școala, sunt două riscuri, să ducă boala la școală, sau de la școală acasă. Pe de altă parte am dorit să vedem ce fac și alte țări. Sunt câteva țări care nu redeschid școlile. Altele care încă evalueaza redeschiderea școlii.

În unele țării experimentul nu a descurs foarte bine zeci de elevi s-au îmbolnăvit. În concluzie s-a decis să nu se mai deschide școala! Se vor redeschide în septembrie!”

a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *