You are currently viewing Samsung lucrează la o nouă tehnologie 5G
comunicat 5G

Samsung lucrează la o nouă tehnologie 5G

Samsung a dezvoltat o nouă tehnologie radio 5G de bandă largă, care extinde lăţimea de bandă suportată de către echipamentele 5G, de la 200 Mhz în prezent, la 400 Mhz.

Prin intermediul acestei noi tehnologii, Samsung ajută operatorii să poată implementa tehnologia 5G într-un mod mai flexibil şi mai rentabil.

Operatorii vor putea folosi mai puține echipamente atunci când gestionează spectrul de bandă medie, în diferite scenarii de implementare, datorită lățimii de bandă mai mare a echipamentelor Samsung

Cu o lăţime de bandă mai mare, echipamentele radio Samsung îi vor ajuta pe operatori să eficientizeze utilizarea spectrului de banda medie pentru reţelele 5G, folosind mai puţine componente.

Aceasta acoperă şi situaţia în care un operator deţine canale de frecvenţe neadiacente în lăţimea de bandă de 400 MHz. Operatorii pot utiliza, de asemenea, această soluţie pentru partajarea reţelelor de tip RAN, unde pot împărţi în mod activ infrastructura de reţea cu alţi operatori prin implementări comune.

Frecvenţele de bandă medie oferă un câmp de acoperire larg, viteze mari şi latenţă scăzută. Noile soluţii de bandă largă ale Samsung, precum şi echipamentele radio MIMO Massive, vor fi disponibile la nivel comercial la începutul anului 2022.

Noua tehnologie 5G din echipamentele radio reprezintă încă o inovaţie venită în suportul spectrului de bandă medie 5G, în urma recentului anunţ făcut de Samsung cu privire la Mobility Enhancer. Mobility Enhancer este noua tehnologie Samsung, bazată pe AI, care îmbunătăţeşte performanţa de formare a fasciculului echipamentelor radio de tip MIMO Massive, crescând rata de transfer de date cu până la 30% în mobilitate.

Lasă un răspuns