Samsung cere brevet pentru un nou sistem de autentificare: prin citirea palmei

Samsung, deși pare că și-ar fi propus să creeze o variantă digitală a ghicitoarelor, de fapt a dezvoltat o tehnologie,

ce va permite telefoanelor pe care este implementată, nu să citească viitorul în palmă a utilizatorului (așa cum face Mama Omida), ci să îl autentifice prin scanarea acesteia.

Metodele de autentificare ale dispozitivelor mobile, și nu numai, au evoluat enorm în ultimii ani: de la coduri PIN de 4 – 8 cifre, la senzori de amprentă; de la scanarea retinei (prin sistemul Iris de la Microsoft) la scanarea palmei ( dezvoltat acum de cei de la Samsung).

Tehnologia de scanare a palmei, a celor de la Samsung, pare să fie mai degrabă, o metodă de recuperare a parolei, decât o metodă de autentificare în sine.

În urma folosirii unui algoritm ce va identifica utilizatorul, prin recunoașterea desenului ce îl formează liniile din palmă și ajutată de tehnologia realității augmentate, noul sistem de scanare a palmei va suprapune literele din parolă peste imaginea cu literele palmei, ajutând astfel utilizatorul să își reamintească parola.

Sistemul nu va afișa întreaga parolă, ci va oferi doar puține indicii.

Momentan nu se știe când această tehnologie va fi implementată, deoarece Samsung, încă nu a obținut aprobarea pentru acest brevet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *