You are currently viewing ROG anunță laptopul premium Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming
Asus ROG Zephyrus S17

ROG anunță laptopul premium Zephyrus S17 cu tastatură rabatabilă pentru gaming

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat ROG Zephyrus S17, un laptop de gaming premium cu o tastatură optomecanică rabatabilă care permite o răcire superioară. Zephyrus S17 oferă performanțe de top în gaming și multe alte activități, având o carcasă compactă cu un stil adecvat oricărei ocazii.

Un procesor Intel® Core™ i9-11900H de generația a 11-a capabil să utilizeze o alimentare de 90 W, plus un GPU care poate ajunge la un NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 pentru laptop, care atinge 140 W cu Dynamic Boost, oferă performanțele de top. Susținute de tehnologiile ROG Intelligent Cooling, aceste componente constituie o platformă fără rival pentru gaming și pentru crearea de conținut. Tastatura se înclină la un unghi de 5°, îmbunătățind confortul la tastare și deschizând orificii mari de ventilație care îi permit inovatorului sistem de răcire AAS Plus, dotat cu noile ventilatoare Arc Flow, să absoarbă silențios aer în interiorul laptopului. În combinație cu compusul termic din metal lichid aplicat pe CPU, aceste îmbunătățiri le permit utilizatorilor să se bucure de o putere de calcul considerabilă, într-un notebook deopotrivă suplu, silențios și rece la atingere.

Ecranul spațios de 17 inchi oferă o experiență captivantă, având două opțiuni pentru panou: WQHD cu Advanced Optimus și G-SYNC, pentru un număr mai mare de cadre, sau 4K cu mai multe detalii și Adaptive-Sync. Ambele oferă rate de reîmprospătare mari, culori strălucitoare și o acuratețe a culorilor deosebită încă de la prima utilizare. Un puternic sistem de 6 boxe cu woofer-e duale cu anulare a forței le permite utilizatorilor să călătorească în compania unui sunet de înaltă fidelitate. Opțiunile de stocare includ o rețea de trei unități SSD HyperDrive Ultimate în configurație RAID, care asigură un acces extrem de rapid la jocuri și la fișierele media. Tastatura optomecanică facilitează introducerea precisă și sensibilă de date, în vreme ce Multiwheel-ul configurabil aduce la îndemână o largă gamă de funcții utile.

Tastatura rabatabilă permite o răcire superioară

Zephyrus S17 introduce un nou și îndrăzneț design care echilibrează procesarea puternică, acustica silențioasă și temperaturile reci, într-o carcasă cu o grosime mai mică de 20 mm. Când utilizatorul deschide capacul laptopului, tastatura se înclină la un unghi de 5°, deschizând accesul la orificii de ventilație mari, care sporesc cu până la 25% admisia de aer. Această implementare unică a inovatoarei tehnologii ROG AAS Plus aduce un sistem de răcire și performanțe supradimensionate acestui sistem super-subțire. Înclinarea tastaturii reduce, de asemenea și temperaturile la suprafața acesteia, menținând degetele utilizatorului într-o stare plăcută, răcoroasă.

Funcțiile adiționale ale ROG Intelligent Cooling sporesc și mai mult capacitățile termice ale lui S17. Cele mai recente ventilatoare ROG Arc Flow direcționează aerul silențios și eficient; palele variază în grosime pentru a maximiza fluxul de aer și sunt subțiate cu ajutorul unui model special aerodinamic în formă de undă pentru a minimiza turbulențele și zgomotul. Atunci când temperatura componentelor scade sub 50°C, ventilatoarele se opresc automat, întrând în modul 0dB pentru operare complet silențioasă.

Compusul termic exotic din metal lichid aplicat cu ajutorul unui proces brevetat de ROG direcționează eficient căldura de la procesorul Intel. Reduce temperaturile CPU cu până la 10°C comparativ cu pasta termică tradițională. Un număr total de 6 conducte de căldură elimină căldura din zonele CPU-ului, GPU-ului, VRAM-ulii și circuitelor VRM și apoi o evacuează din carcasă cu ajutorul a 4 radiatoare cu lamele ultra-subțiri. Atunci când ventilatoarele sunt active, designul actualizat cu auto-curățare înlătură praful de la componentele critice de răcire pentru a îmbunătăți performanța și stabilitatea pe termen lung.

Necesitățile de răcire se schimbă în funcție de sarcină, așa că ROG oferă multiple moduri tunate pentru diferite situații. Modul Silent reduce un pic viteza pentru a menține zgomotul la un nivel redus, ceea ce este ideal pentru sarcinile zilnice. Modul Performance oferă puterea de calcul necesară pentru a reda un număr mare de cadre în jocuri fără un zgomot excesiv. Modul Turbo duce CPU-ul la puterea maximă cu un profil mai zgomotos al ventilatoarelor.

Utilizatorii pot comuta manual între modurile de operare cu Multiwheel-ul lui Zephyrus S17, folosind o scurtătură de pe tastatură sau automat, cu Scenario Profiles. Disponibile prin intermediul utilitarului ROG Armoury Crate, aceste profiluri le permit utilizatorilor să asocieze jocuri și aplicații individuale cu anumite moduri de operare, efecte de iluminare și alte setări de sistem. Profilurile sunt activate de aplicația din prim plan, oferind tranziții perfecte între preferințele pentru diverse sarcini.

Procesor Intel® nou și puternic

Procesorul Intel Core™ i9-11900H din configurația de top este tactat până la 4,9 GHz, iar, grație inovatoarei răciri ROG, rulează cu alimentare susținută de până la 50 W atunci când GPU-ul este activ și 90 W când funcționează singur. Acest procesor de top este proiectat să ofere performanțe excepționale în dispozitivele mai subțiri și portabile. Cele 8 nuclee și 16 fire de execuție oferă performanțe supradimensionate pentru gaming, streaming și creare de conținut și lucrează în tandem cu până la 48 de GB de memorie RAM DDR4 la 3.200 MHz, pentru multitasking rapid și eficient. Creatorii pot realiza proiecte de mari dimensiuni folosind elementele de înaltă rezoluție, iar gamerii pot face simultan streaming, chat și se pot juca.

Zephyrus S17 oferă o valoare FPS mare chiar și în cele mai solicitante jocuri, cu GPU-ul său ce poate ajunge la un NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 pentru laptop. Actualizarea răcirii permite procesorului grafic să fie tactat până la 1.545 MHz la 115 W cu ROG Boost și poate atinge 140 W cu Dynamic Boost.

La fel ca restul GPU-urilor din seria GeForce RTX 30, GeForce RTX 3070 pentru laptop se bazează pe arhitectura revoluționară Ampere. Aceasta combină noile multiprocesoare de streaming cu nuclee RT de generația a 2-a și nuclee Tensor de generația a 3-a pentru a oferi cea mai realistă grafică cu ray tracing și funcții AI avansate. Aceste îmbunătățiri permit redarea de imagini extrem de realiste în vreme ce duc numărul de cadre la un nivel fără precedent. Ele sunt susținute de suportul pentru tehnologiile NVIDIA Reflex care scad latențele în anumite jocuri multiplayer și efectele NVIDIA Broadcast care adaugă finisaje instantanee stream-urilor live. De asemenea, este susținut de o cantitate masivă de 16 GB de memorie VRAM GDDR6, rezervată exclusiv pentru GPU. Suportul pentru Resizable BAR permite CPU-ului să acceseze toată memoria GPU odată, ceea ce poate îmbunătăți performanțele în multe jocuri.

Stocarea de generația următoare permite utilizatorilor să încarce jocuri și să acceseze fișiere uriașe cu o viteză amețitoare. Vitezele de transfer ating o valoare uimitoare de 10,5 GB/s – cea mai rapidă din lume într-un laptop de gaming – cu 3 unități NVMe HyperDrive Ultimate separate într-o configurație RAID. Alte configurații utilizează un singur SSD PCIe 4.0 cu viteze de transfer de două ori mai rapide decât cele oferite de PCIe 3.0, iar acestea oferă și două sloturi M.2 adiționale pentru viitoare expansiuni.

Opțiuni de ecrane captivante de 17 inchi

Spațiosul ecran de 17 inchi creează un efect de imersiune a utilizatorului în jocuri și proiecte creative. Ecranul este înconjurat de margini super-subțiri care se subțiază până la 5,65 mm pe laturi. Timpul de răspuns rapid de 3 ms minimizează efectul de blurare în scenele cu mișcări rapide. Acoperirea completă a gamutului de culoare DCI-P3, plus contrastul îmbunătățit cu suportul pentru Dolby Vision produc nuanțe vii în jocuri și în fișierele media. Toate variantele de ecrane ale lui Zephyrus S17 sunt calibrate din fabrică și validate Pantone pentru o acuratețe a culorilor excepțională, încă de la prima utilizare, așa că proiectele creatorilor de conținut pot fi reglate fin cu toată încrederea.

Cele două opțiuni pentru panou permit utilizatorilor să aleagă cea mai bună experiență pentru nevoile lor. Primul panou combină o rată de reîmprospătare de 165 Hz cu o rezoluție WQHD pentru jocuri fluide, cu reacții rapide și o bogăție a detaliilor. Acest panou vine și cu tehnologia NVIDIA Advanced Optimus, care mixează instrumentele de economisire de energie ale Optimus cu fluiditatea și sensibilitatea G-SYNC®. Folosește un comutator dinamic pentru afișaj pentru a comuta inteligent între cipul grafi integrat și GPU-urile discrete pentru a maximiza durata de viață a bateriei sau performanța în funcție de ce anume rulează utilizatorul. Când rulează fără GPU-ul discret, rata de reîmprospătare a ecranului se sincronizează cu cea a GPU-ului pentru gaming mai fluid și fără efecte de tăiere a imaginilor.

A doua opțiune de afișaj este un panou 4K care oferă chiar mai multe detalii în vreme ce menține fluiditatea jocurilor cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Adaptive-Sync elimină efectele de tăiere a imaginilor și fluidizează jocurile, iar cei 500 de niți de luminozitate maximă asigură imagini clare și vii chiar și când sunt vizualizate în aer liber.

Cele mai bune boxe din lume pe un laptop de gaming

Șase boxe cu Dolby Atmos sporesc senzația de imersiune. Două tweeter-e lucrează în tandem cu două woofer-e cu anulare a forței pentru a produce înalte bine definite și bași clari. Fiecare woofer conține două difuzoare, care sunt ușor decalate pentru a-și anula reciproc vibrațiile, reducând rezonanțele nedorite. Asta îl ajută pe Zephyrus S17 să producă bași mai profunzi și un volum mai mare decât al laptopurilor de gaming competitoare.

Rețeaua de microfoane 3D oferă moduri de înregistrare optimizate pentru diferite scenarii. Modul Cardioid capturează sursele de sunet din fața laptopului, făcând vocea utilizatorului să se audă tare și clar pentru streaming și chat. Modul Omnidirectional capturează sunetele din întreaga cameră, făcând posibilă integrarea unui întreg grup de persoane într-un apel. Amestecarea celor două în modul stereo deschide oportunități bogate de înregistrare pentru creatorii de muzică.

Pentru a îmbunătăți chatul vocal, funcția avansată Two-Way AI Noise Cancelation înlătură sunetele nedorite atât la intrările cât și la ieșirile audio. Poate fi aplicată oricărui dispozitiv și chiar poate fi personalizată în funcție de aplicație, astfel încât utilizatorii să limiteze anularea zgomotelor la aplicațiile de chat, fără să afecteze sunetele din jocuri. Gamerii pot comunica mai bune cu colegii de echipă, creatorii pot înregistra un sunet mai curat în orice mediu și toată lumea se poate bucura de conversații mai clare. Întrucât Two-Way AI Noise Cancelation rulează pe CPU, GPU-ul este liber să se concentreze pe maximizarea numărului de cadre.

Eleganță portabilă

Carcasa din aliaj de magneziu și aluminiu a lui Zephyrus S17 este finisată într-o nuanță discretă Off Black, rezistentă la amprente. Această nuanță sofisticată îi conferă sistemului o notă de eleganță. Marginile tăiate cu diamantul și accentul translucid din spatele tastaturii conferă un subtil contrast și tușe memorabile de personalitate fără a atrage prea mult atenția.

Designul suplu și aspectul discret îl fac pe Zephyrus S17 potrivit pentru orice ambient. Bateria sa de mare capacitate de 90 Wh sporește această mobilitate, iar când trebuie reîncărcată, sistemul de încărcare rapidă permite încărcarea la 50% în doar 30 de minute. Suportul pentru încărcarea USB Type-C până la 100 W permite utilizatorilor să lase acasă adaptorul principal. În vreme ce adaptorul complet este necesar pentru atingerea unui maxim de performanță, laptopul se poate achita de sarcinile zilnice rulând cu un adaptor mai mic Type-C sau chiar și cu un acumulator USB portabil.

Intrare de date confortabilă, conectivitate largă

Unghiul de elevare de 5° al tastaturii maximizează confortul în timpul tastării, cu o înclinare ergonomică care este asemănătoare pantei tastelor de pe tastaturile mecanice pentru desktop. Este ușor să găsești tasta corectă grație aranjamentului în stil desktop și numpad-ului, alături de tastele direcționale independente și capacelor de dimensiuni complete. Touchpad-ul este întotdeauna accesibil, având o suprafață cu 125% mai mare decât cel al generației precedente.

Tastele opto-mecanice ultra-sensibile oferă un control deplin utilizatorilor. Ele sunt activate la doar 0,2 ms și nu au întârzieri la retur, minimizând latențele. Mecanismul optic este extrem de durabil, extinzând durata de viață a comutatoarelor până la 100 de milioane de apăsări. N-key rollover asigură înregistrarea corectă a apăsărilor chiar și în mijlocului unei bătălii frenetice. Iluminarea RGB per-tastă adaugă un stil personal pe care utilizatorii îl pot adapta pentru diferite jocuri sau fluxuri de lucru, iar totul se poate sincroniza cu iluminarea altor echipamente Aura Sync.

Comenzile obișnuite sunt mai ușor de accesat cu Multiwheel-ul configurabil din colțul din stânga sus al tastaturii. Un clic pe rulou va activa un meniu cu diferite funcții. Utilizatorii pot ajusta volumul la intrare și ieșire, iluminarea de fundal a tastaturii, luminozitatea ecranului, modurile de operare și multe altele. Opțiunile de personalizare din Armoury Crate permit, de asemenea, utilizatorilor să aleagă ce funcții apar în meniul pop-up și funcția implicită pentru defilare din mers.

O cameră web și un senzor de amprente constituie instrumente comode pentru autentificare și socializare. Camerele tradiționale folosesc fie tehnologia 2DNR care analizează cadrele individuale pentru a corecta zgomotele, fie tehnologia 3DNR care analizează cadrele secvențial pentru a îmbunătăți fidelitatea cu obiectele în mișcare. Zephyrus S17 mixează tehnologiile 2DNR și 3DNR pentru a asigura faptul că utilizatorii arată optim în orice situație, chiar și în medii cu o iluminare precară. Senzorul de amprente integrat în butonul de alimentare oferă o experiență Windows Hello perfectă. Citește rapid amprenta utilizatorului atunci când acesta pornește laptopul și apoi îl loghează automat cu contul corect.

O selecție bogată de porturi oferă o flexibilitate excepțională și modalități comode de conectare a perifericelor. Thunderbolt 4 introduce o largă gamă de posibilități. Se poate conecta la o stație de andocare versatilă sau la un ecran extern cu o rezoluție de până la 8K. Interfața oferă un acces de mare viteză la fișiere de mari dimensiuni sau la dispozitive de stocare externe. Funcția de alimentare poate fi folosită pentru a încărca laptopul sau alte dispozitive de la laptop.

Pentru utilizatorii care au nevoie să se conecteze la un alt ecran, un port USB Type-C cu DisplayPort este disponibil, alături de un port HDMI dedicat. Cititorul de carduri SD suportă viteze de transfer de până la 312 MB/s, permițând accesarea rapidă a fotografiilor sau a clipurilor video. Conexiunea WiFi 6 le permite utilizatorilor să profite la maximum de routerele compatibile, iar multitudinea de porturi USB facilitează conectarea dispozitivelor adiționale.

Specificații generale Zephyrus S17

ProcesorIntel® 11th Gen Core™ i9-11900H
Intel® 11th Gen Core™ i7-11800H
GraficăNVIDIA® GeForce RTX™ 3080, 16 GB GDDR6 VRAM
NVIDIA® GeForce RTX™ 3070, 8 GB GDDR6 VRAM
NVIDIA® GeForce RTX™ 3060, 6 GB GDDR6 VRAM
Sistem de operareWindows 10 Home
Windows 10 Pro
EcranPanou de nivel IPS de 17,3 inchi UHD, 120 Hz, 3 ms, DCI-P3 100%, Validat Pantone®
Panou DDS de 17,3 inchi QHD, 165 Hz, 3 ms, DCI-P3 100%, Validat Pantone®
MemorieDDR4 3200MHz* SDRAM, Suportă până la 48 GB ( 8GB/16GB memorie integrată)
Stocare3x M.2 NVMe PCIe G4x4 1TB/2TB SSD, suportă RAID 0
TastaturăRGB per-tastă, Optical Mech Switch KB, AURA SYNC, suport N-key, cursă taste 1,9 mm, Taste rapide: Funcție Ten-key / ROG Armoury Crate
Audio6x (W) boxe cu tehnologie Smart AMP, Dolby Atmos, rețea de microfoane
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 (802.11ax 2×2, suportă ROG Range Boost)
Bluetooth 5.2 (versiunea Bluetooth poate varia în funcție de actualizările sistemului de operare)
Porturi I/O1 x Type-C cu Thunderbolt™4 (suportă DisplayPort™ 1.4/PD 3.0 (Input: 20V/5A, Output 5V/3A))
1 x Type-C suportă USB3.2 Gen2/DisplayPort™ 1.4/PD 3.0
1x Type-A suportă USB3.2 Gen2
2x Type-A suportă USB3.2 Gen2
1x HDMI 2.0b
1x jack combo de 3,5 mm pentru căști și microfon
1 x reader SD
1 x jack LAN RJ-45
CamerăDa (HD)
Baterie90 Wh
AlimentareAdaptor de alimentare de 280 W
Suportă USB-C™ Power Delivery 3.0 până la 100W
Dimensiuni39,49 (L) x 26,43 (A) x 1,99 (Î) cm
Greutate2,6 kg

Lasă un răspuns