You are currently viewing Raspberry lansează aplicația oficială de Remote Desktop Connection – Pi Connect

Raspberry lansează aplicația oficială de Remote Desktop Connection – Pi Connect

Astăzi Raspberry a anunțat lansarea beta a Raspberry Pi Connect: o modalitate sigură și ușor de utilizat de a vă accesa Raspberry Pi de la distanță, de oriunde de pe planetă, folosind doar un browser web.

Este adesea extrem de util să puteți accesa desktopul Raspberry Pi de la distanță. Există o serie de tehnologii care pot fi folosite pentru a face acest lucru, inclusiv VNC și, desigur, protocolul X în sine. Dar pot fi greu de configurat, mai ales atunci când încercați să accesați o mașină dintr-o altă rețea locală; și, desigur, odată cu trecerea la Wayland în Raspberry Pi OS Bookworm, suportul clasic X pentru desktop la distanță nu mai este disponibil.

Am vrut să vă putem oferi această funcționalitate cu abordarea noastră obișnuită „doar funcționează”.

Ce se întâmplă în spate?

Când utilizați Raspberry Pi Connect dintr-un browser web pentru a vă conecta la dispozitivul dvs. Raspberry Pi, stabilim o conexiune peer-to-peer sigură între cei doi folosind WebRTC: aceeași tehnologie de comunicare în timp real care stă la baza clienților din browser pentru Zoom , Slack, Microsoft Teams și Google Meet.
„rpi-connect” pentru sistemul de operare Raspberry Pi este responsabil de ascultarea noilor sesiuni de partajare a ecranului de pe site-ul web Raspberry Pi Connect și de negocierea celei mai bune conexiuni posibile (adică cu cea mai mică latență) între clientul VNC din browser și un server VNC ce rulează pe dispozitivul dumneavoastră. În general, odată ce o conexiune este stabilită, nu trebuie să treacă traficul prin serverele noastre. Dacă din orice motiv nu este posibil să se stabilească o conexiune directă între browser și dispozitivul Raspberry Pi, rpi-connect și browserul poate opta pentru a retransmite în siguranță traficul prin serverele noastre, criptându-l cu DTLS.

Cum obțin Raspberry Pi Connect?

În primul rând, Raspberry Pi Connect are nevoie de Raspberry Pi OS Bookworm pe 64 de biți care utilizează serverul de fereastră Wayland. Acest lucru înseamnă că, pentru moment, veți avea nevoie de un Raspberry Pi 5, Raspberry Pi 4 sau Raspberry Pi 400.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să instalați aplicația Raspberry Pi Connect prin intermediul aplicației Terminal:

sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt install rpi-connect

Acum reporniți Raspberry Pi și veți găsi o pictogramă nouă în partea dreaptă sus a ecranului. Faceți clic pe această pictogramă și alegeți „Conectați-vă” pentru a începe.

Lasă un răspuns