You are currently viewing Qualcomm introduce seria Snapdragon X

Qualcomm introduce seria Snapdragon X

Qualcomm Technologies a depășit granițele inovației experiențelor PC-urilor pentru consumatori și comerciale de la introducerea platformei de calcul Snapdragon 8cx.

Qualcomm a fost pionier în conectivitate, oferind primul PC din lume compatibil cu 5G, m introdus prima unitate de procesare neuronală (NPU) dedicată pentru procesarea inteligenței artificiale (AI) într-un laptop și continuă să conducă în raportul performanță pe watt, permițând până la mai multe zile autonomie a bateriei la o singură încărcare.

Astăzi este lansată o denumire complet nouă pentru platformele Qualcomm, care să se alinieze cu modul în care compania revoluționează următoarea generație de experiențe pentru PC: seria Snapdragon X.

2024 va fi un punct de inflexiune pentru industria PC-urilor, iar platformele de calcul Snapdragon X vor oferi performanțe de nivel următor, AI, conectivitate și durata de viață a bateriei.

Platformele din seria Snapdragon X se bazează pe anii de experiență în proiectarea de arhitecturi de calcul eterogene în unitatea centrală de procesare (CPU), unitatea de procesare grafică (GPU) și NPU. Acum, valorificând procesorul personalizat Qualcomm Oryon de ultimă generație, un salt cuantic înainte în performanță și eficiență energetică va ancora Snapdragon X și, atunci când este combinat cu NPU-ul, va oferi experiențe accelerate pentru utilizatorii pe dispozitiv pentru noua era a AI generativă.

Lasă un răspuns