You are currently viewing Procesorul Google Tensor ar putea fi mai rapid ca Qualcomm Snapdragon 888
Google

Procesorul Google Tensor ar putea fi mai rapid ca Qualcomm Snapdragon 888

Cei de la Google vor anunța în curând noul telefon Pixel 6. Ceea ce îl face special pe Google Pixel 6 Pro este faptul că acesta vine cu un procesor dezvoltat chiar de Google.

Procesorul Google Tensor de pe telefonul Google Pixel 6 Pro ar putea fi mai rapid decât Qualcomm Snapdragon 888, devenind astfel printre cele mai rapide procesoare de pe dispozitivele cu Android. Majoritatea procesoarelor ARM de pe telefoane folosesc arhitectura big.LITTLE ce este formată dintr-o combinație de nuclee pentru performanță ridicată și altele pentru consum mic de energie.

Procesoarele flagship atât ale celor de la Samsung, cât și cele ale Qualcomm au o astfel de combinație de nuclee, într-o configurație “1+3+4”, unde “1” reprezintă un nucleu super-large. Comparativ, primul procesor Google Tensor, de pe telefonul Google Pixel 6 Pro, folosește o configurație “2+2+4”, unde primele ”2” reprezintă nucleele super-large.

Procesorul Google Tensor va avea două nuclee Cortex X1, două nuclee pentru performanță ridicată și alte patru pentru consum mic de energie, ce vor funcționa la frecvențe de 2.8GHz, 2.25GHz și respectiv 1.8GHz, totul conceput pe o tehnologie de 5 nm.

Ce știm despre Google Pixel 6?

Google Pixel 6 nu a fost anunțat încă, însă știm deja că pe lângă noul procesor, acesta va veni cu Android 12, un ecran AMOLED de 6.4” cu un refresh rate de 90 Hz.

În ceea ce privește stocarea, acesta va veni cu 12 GB RAM și memorie internă cuprinsă între 128 și 512 GB.

Iar în ceea ce privește conectivitatea, acesta va veni cu 5G, Wi-Fi 6 și suport eSIM.

Lasă un răspuns