You are currently viewing Prețul Raspberry Pi-urilor va crește
raspberry pi 4 model b

Prețul Raspberry Pi-urilor va crește

Criza semiconductorilor ce este un efect secundar al pandemiei COVID-19 afectează și producția de Raspberry Pi-uri, a căror cerere este în creștere.

Cei de la Raspberry Pi au anunțat că cei din departamentul comercial, partenerii de la Sony și magazinele partenere și-au făcut bine treaba în a livra echipamentele clienților. Deși a crescut mult cererea de echipamente, cei de la Raspberry au produs în 2021 în jur de 7 milioane de unități, aproape la fel ca în 2020. Asta a dus la stocuri insuficiente de Raspberry Pi Zero și de varianta cu 2GB a Raspberry Pi 4

Cei de la Raspberry se așteaptă ca această criză de semiconduri să impacteze livrările și în mare parte a anului viitor. Cele mai afectate de această criză vor fi modelele mai vechi, bazate pe tehnologie de 40 nm, adică tot ce nu este Raspberry Pi 4, Raspberry Pi 400, or Compute Module 4. Astfel, cei de la Raspberry iau următoarele măsuri pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților în următorul an.

Prețul Raspberry Pi 4 cu 2 GB RAM va crește temporar la 45$

În februarie, anul trecut s-a oprit producția de Raspberry Pi 4 cu 1 GB RAM, iar varianta cu 2 GB RAM a scăzut la 35$.

Din cauza crizei actuale de echipamente această reducere de preț nu mai este sustenabilă economic, astfel că prețul variantei cu 2 GB RAM va crește temporar la 45$.

Modelul Raspberry Pi 4 cu 1 GB RAM va fi produs din nou

Pentru a veni în sprijinul companiilor ce au inclus varianta cu 2 GB RAM a Raspberry Pi 4 în soluțiile lor, producătorul reintroduce varianta cu 1 GB RAM la prețul de 35$. Astfel, producătorul oferă mai multe opțiuni clienților: mai puțină memorie RAM la același preț sau aceeași memorie RAM la un preț mai mare.

Utilizatorii Raspberry Pi 3B+

Producătorul va prioritiza stocul limitat de cipuri pe 40 nm pentru modele Compute Module 3, Compute Module 3+, and Raspberry Pi 3B, în defavoarea modelului Raspberry Pi 3B+.

Datorită faptului că Raspberry Pi 3B+ folosește același chipset wireless ca Raspberry Pi 4, cu același certificat FCC, iar asta ar trebui să se transpună în costuri mici de migrare.

Cei de la Raspberry, le recomandă companiilor ca pe parcursul anului 2022 să înlocuiască Raspberry Pi 3B+ cu modelul cu 1 GB RAM al Raspberry Pi 4.

Deciziile sunt temporare

Niciuna dintre decizii nu sunt plăcute. În întreaga istorie a Raspberry Pi, nu a existat creșteri de prețuri și de multe ori au fost reduceri de prețuri de la o generație la alta, sau chiar în cadrul aceleiași generații. De asemenea, disponibilitatea echipamentelor pe termen lung este punctul forte al producătorului. Dar acest set de măsuri temporare sunt menite să vină în întâmpinarea clienților în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns