Powerline Adapter – alternativa la Wi-Fi

Încerc pe cât de mult posibil să evit folosirea Wi-Fi și a rețelelor radio în general.

Prefer să folosesc în continuare telefonia fixă, iar în ceea ce privește internetul am conectat cât s-a putut de mult dispozitivele prin cablu.

Dacă în sufragerie și dormitor am pus câte un switch de 8 porturi la care am conectat calculatorul, televizoarele, consola și player-ele Blu-Ray, problema se punea cum fac legătura între cele 2 camere.

Pentru că nu puteam să înșir un cablu prin toată casa de care să mă împiedic, iar conexiunea Wi-Fi nu poate asigura o viteză constantă și stabilitate, alternativa era folosirea unui Powerline Adapter.

Ce este un Powerline Adapter?

Dispozitivele Powerline Adapter au apărut de ceva ani pe piață.

Acestea permit transferul de date prin rețeaua electrică.

Cum funcționează?

Dispozitivele pot avea între 1 și 3 porturi LAN, iar transferul de date se face prin priza de rețea.

Recomandări

Dacă vă este teamă că tot blocul vă poate accesa rețeaua puteți sta liniștiți, datele nu se pot transmite la o distanță mai mare de 300 metrii.

De asemenea, prizele pe care se vor conecta cele 2 adaptoare trebuie să fie pe aceeași siguranță.

Pentru o rată de transfer cât mai bună, se recomandă folosirea unei instalții electrice pe cupru și ca adaptorul să fie băgat direct în priza din perete (nu prin prelungitoare).

Am testat Tenda PH3 AV1000

Tenda PH3 AV1000 Gigabit Powerline Adapter Unboxing

Am făcut 2 teste de viteză pentru comparație. Cel din stânga este prin conexiunea directă a laptopului cu Bitdefender Box prin cablu, iar cel din dreapta este făcut prin conectarea laptopului la adaptorul Powerline din dormitor, în timp ce adaptorul din sufragerie era conectat direct la Bitdefender Box.

Înainte de a trage concluzii privind diferența de viteză dintre cele 2 teste, trebuie luat în calcul faptul că adaptorul Powerline este folosit în ”worst case scenario”.

Rețeaua electrică din casă este pe aluminiu, nu cupru, iar adaptorul din dormitor este trecut și printr-un prelungitor.

Dacă îl conectez direct în priza din perete, mai câștig aproximativ 20 Mbps.

De ce Tenda PH3?

Viteze Gigabit pentru streaming UHD

Cu tehnologie avansată HomePlug AV2, PH3 oferă viteze stabile de transfer de date de până la 1000 Mbps pe powerline, integrarea porturilor Gigabit Ethernet pentru dispozitive cu cablu oferă o rețea completă Gigabit, precum și suport perfect 4K HD și o experiență rapidă de navigare pe Internet.

Economisire inteligenta a energiei

PH3 are un design cu circuit low-power, consum de putere de încărcare totală mai mic de 3,2 W.

De asemenea, a construit cea mai recentă funcție de detectare inteligentă, atunci când dispozitivul conectat la acesta este oprit sau în modul standby, alimentarea va trece automat de la modul normal la modul de economisire a energiei de 0.36 W.

Puteți economisi până la 88% din consumul de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *