You are currently viewing Performanțe financiare slabe pentru Vodafone
Vodafone magazin

Performanțe financiare slabe pentru Vodafone

Preluarea filialelor din Europa ale Liberty Global și costul ridicat al licențelor 5G din Germania, precum și problemele de pe piețele din Italia și Spania, le dau mari bătăi de cap celor de la Vodafone.

Primele semne ale acestor probleme se văd în deciziile directorului general și a directorului financiar al Vodafone ce au decis să îşi diminueze cu 20% bonusurile în acţiuni de care urmau să beneficieze, ca urmare a performanţelor slabe înregistrate de acţiunile Vodafone în ultimul an, performanţe care au obligat compania să reducă dividendele plătite investitorilor pentru prima dată în istoria sa transmite Reuters.

Astfel, directorul general al Vodafone, Nick Read va renunţa la aproximativ 972.000 de acţiuni, care aveau miercuri o cotaţie în valoare de aproximativ 1,28 milioane lire sterline, urmând să fie recompensat cu 3,89 milioane acţiuni în valoare de 5,1 milioane lire sterline.

Directorul financiar Margherita Della Valle va primi 2,37 milioane acţiuni, în valoare de 3,12 milioane lire sterline.

Din luna octombrie 2018, de când Nick Read a devenit CEO, acțiunile Vodafone au pierdut 19% din valoare, în prezent fiind cu 44% mai mici față de începutul anului 2018.

Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, după Orange, iar UPC România operează a doua cea mai mare reţea de cablu din România, după DIGI, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).

Compania creată în urma achiziţiei va avea o cotă totală de piaţă de 25% după veniturile totale și va putea oferi servicii integrate de televiziune, internet în bandă largă şi telefonie fixă, precum şi servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienţi mobili ai Vodafone România şi pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România.

Lasă un răspuns