Oppo a prezentat conceptul lui Oppo X 2021

Ieri a avut loc conferința internațională Oppo Inno Days 2020, în care compania își prezintă viziunea și strategie de dezvoltare pentru următorii ani. În cadrul acestui eveniment am putut vedea însă și prezentarea unui concept de telefon cu ecran rulabil marca Oppo: Oppo X 2021.

Oppo X 2021 integrează un ecran rulabil variabil OLED cu ajutorul mecanismului “Roll Motor by Oppo”, ce poate extinde display-ul telefonului de la 6.7 inch până la un maxim de 7.4 inch, transformându-l din smartphone în tabletă.

Șina de acționare este constituită din două motoare care aplică forțe constante, astfel încât dispozitivul este desfășurat uniform, pentru a reduce riscul de deteriorare în timpul procesului. Acest telefon rulabil permite desfășurarea ecranului pe cât de mult este nevoie, spre deosebire de majoritatea smartphone-urile pliabile care ne permit utilizarea în doar două moduri.

Ecranul lui Oppo X 2021 nu este la fel de rigid ca cele convenționale, astfel Oppo a mai dezvoltat și 2-in-1 Plate Display, un suport care susține ecranul telefonului în ambele părți din interior.

Pe partea din spate, Oppo a adoptat o carcasă dinamică, constituită dintr-o parte fixă și una mobilă. În timp ce ecranul se rulează, partea fixă va proteja bateria, CPU-ul și alte componente interne.

Ținând însă cont de faptul că telefoanele rulabile vor fi destul de sensibile, Oppo X 2021 va folosi și Warp Track, un proces de laminare printr-o tehnologie proprietară ce va fi montată la baza telefonului pentru a conferi acestuia un plus de rezistență.

Oppo a solicitat până acum nu mai puțin de 122 de brevete în timpul dezvoltării acestora, dintre care 12 sunt legate doar de mecanismul de rulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *