You are currently viewing Netflix va întrerupe temporar streamingul 4K și HD
abonamente netflix

Netflix va întrerupe temporar streamingul 4K și HD

Pentru a evita congestionarea rețelelor furnizorilor de internet din cauza traficului crescut din ultima perioadă, oficilii UE au cerut platformelor de streaming să întrerupă temporar streamingul HD și 4K.

„Pentru a preveni congestionarea si pentru a asigura accesul la internet, comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor şi a utilizatorilor. Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii.

Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut”

se arată în comunicatul Comisiei Europene.

„Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă şi  învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”,

a spus Breton în cadrul unei discuții cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings

Lasă un răspuns