You are currently viewing Microsoft vrea să lanseze Xbox Game Store pe Android și iOS
Xbox Game Pass Family

Microsoft vrea să lanseze Xbox Game Store pe Android și iOS

Magazinul de jocuri pentru mobil Xbox al Microsoft vine pe iOS și Android, provocând dominația Apple și Google.

Microsoft a confirmat lansarea foarte anticipată a magazinului său de jocuri mobile Xbox atât pe dispozitivele iOS, cât și pe cele Android. Această mișcare semnalează un joc major al Microsoft de a-și extinde acoperirea în jocuri dincolo de console și PC-uri, provocând direct dominația Apple App Store și Google Play Store pe piața jocurilor mobile.

Va exista o aplicație dedicată Xbox Game Store pentru Android și iOS?

Spre deosebire de magazinele tradiționale de aplicații, magazinul de jocuri mobile Xbox va lua forma unei platforme bazate pe web. Această abordare oferă mai multe avantaje.
În primul rând, permite Microsoft să ocolească procesele stricte de revizuire a aplicațiilor Apple și Google, ceea ce poate duce la o varietate mai mare de jocuri disponibile.
Aceasta ar putea include titluri care este posibil să nu fi fost aprobate din cauza restricțiilor de conținut sau a limitărilor modelului de afaceri din magazinele tradiționale de aplicații.
De exemplu, jocurile cu elemente de jocuri de noroc sau cutii de pradă, care sunt adesea puncte de disputa cu Apple și Google, ar putea găsi o casă în magazinul mobil Xbox.
În al doilea rând, un magazin bazat pe web asigură accesibilitatea globală. Nefiind nevoie de aprobarea magazinului de aplicații, Microsoft poate ajunge la utilizatorii din regiunile în care accesul la magazinele de aplicații terță parte este restricționat sau puternic reglementat. Acest lucru deschide porțile unui public mai larg și extinde baza potențială de jucători pentru dezvoltatorii de jocuri.

În timp ce detaliile încă apar, Microsoft a sugerat că lansarea inițială va include o bibliotecă de titluri și jocuri populare Xbox din diversele sale studiouri. Aceasta ar putea include francize emblematice precum Halo, Forza și Gears of War, împreună cu noi lansări interesante. Viziunea pe termen lung, însă, pare a fi mai largă. Microsoft își propune să extindă magazinul pentru a include jocuri de la dezvoltatori terți, creând un ecosistem robust de jocuri mobile, care rivalizează cu giganții consacrați de telefonie mobilă.

Apariția magazinului de jocuri mobile Xbox este, fără îndoială, o veste incitantă pentru jucătorii care doresc mai multe opțiuni și prețuri mai flexibile. Cu toate acestea, rămân unele preocupări. Formatul bazat pe web poate duce la probleme de compatibilitate sau limitări în comparație cu aplicațiile native. În plus, impactul potențial asupra dezvoltatorilor de jocuri mobile mai mici care concurează cu francizele Xbox consacrate rămâne de văzut.

Intrarea Microsoft în arena magazinului de jocuri mobile promite să zdruncine lucrurile. Dacă perturbă piața sau pur și simplu oferă o altă opțiune solidă pentru jucători, rămâne încă de stabilit. Un lucru este sigur, viitoarea lansare a magazinului de jocuri mobile Xbox în iulie 2024 va fi cu siguranță o dezvoltare urmărită îndeaproape de industria jocurilor de noroc și de jucătorii de pe mobil deopotrivă.

Lasă un răspuns