Electric energyElectric energy

După cum am spus în articolul despre DIGI Energy, prețul energiei electrice a tot crescut după primul an de contract.

Acest lucru m-a făcut să iau în calcul întoarcerea la furnizorul tradițional de energie electrică, în cazul meu, Electrica Furnizare S.A., Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Muntenia Nord Ploiesti.

  Așadar, în urmă cu mai bine de o săptămână, am completat o cerere de ofertă online pe site-ul Electrica Furnizare.

Oferta Electrica Furnizare S.A.

La 3 zile după înregistrarea cererii, am primit o ofertă din partea unui reprezentant al companiei.

Ofertă Electrica Furnizare versus Factura DIGI Energy

Punând una lângă alta oferta Electrica Furnizare și factura DIGI Energy și comparând prețurile în detaliu side-by-side, am observat că diferențele de preț tind către zero.

Tarif serviciu
(preț unitar)
Electrica Furnizare S.A.DIGI Energy
Energie Activă0,29030,28
Tarif distribuție IT0,15930,1593
Tarif distribuție MT 0,03465 0,03465
Tarif distribuție JT 0,11958 0,11958
Tarif transport TG 0,00118 0,00118
Tarif transport TL 0,01652 0,01652
Servicii sistem 0,01489 0,01489
Rezervare0,270,2

Acte necesare revenirii la furnizorul tradițional

Alături de oferta de preț trimisă de cei de la Electrica, am mai primit și pașii pe care ar trebui să îi urmez pentru a redevenii clientul lor.

Pentru a putea redeveni clientul nostru avem rugamintea sa completati formularele anexate, la care adaugati urmatoarele:

– sa notificati actualul furnizor si operatorul de distributie SDEE Electrica Muntenia Nord SA prin care solicitati incetarea valabilitatii contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul respectiv.

– sa depuneti solicitare de incheiere contract de furnizare a energiei electrice catre Societate Electrica Furnizare, insotita de documente (in copie) care fac dovada calitatii de proprietar / utilizator  al locului de consum, si copie act identitate.

extras din mailul primit de la ei

Scumpirea tarifelor de distribuție propusă de ANRE

În altă ordine de idei, am citit recent un articol, conform căruia de la 1 ianuarie Agenția Națională de Reglementare în Energiei (ANRE) ar urma să majoreze tarifele de distribuțșie cu pâna la 7,5%, mai multe detalii aici.

Concluzie

Având în vedere că tarifele celor doi operatori sunt în mare parte identice și pe alocuri mai mari la furnizorul tradițional, trecerea înapoi nu își are rostul…

De Madalin

17 comentarii la „Mai este rentabil să revii la furnizorul tradițional de energie electrică?”
  1. Multumesc de analiza. Totusi pe simulatorul electrica unde si eu am fost, la 300kw consumati e mai ieftin cu 20 lei fata de Digi. Mau alte chichite? Eu pt 20 lei lunar m-as muta si mai ales din principiu , pentru ca digi au promis facturi mai mici cand m-am mutat.

    1. DIGI a garantat preț mic în primul an de contract, cam atât.
      Mi-e nu mi se pare o diferență prea mare de preț, în cazul meu, încât să merite alergătura.

      1. Eu m-am pierdut.
        Mi.a ve it factura la Enel, 1568kw si pret 1951.90 lei. Fac simulare la Digi si-mi arata 1198 lei. Cum e posibil sa fie diferenta de 750 lei între cei doi?

          1. Scuze, am gresit cand am calculat. De fapt erau 2296 de kw la suma de 1951.90 la Enel, iar la Digi 1750. Deci diferenta este de 200 lei. Dar totusi este diferenta
            Scuze inca o data. N.am fost atent.

  2. Cand m-au momit cei de la Digi acum vreun 1 an si jumatate cu pretul de 0,55ron/kwh, eu eram la CEZ si plateam 0.64ron/kwh.
    Am schimbat pe Digi si acum, la ulima factura, am ajuns sa platesc 0.74ron/kwh(la 250kw consumati). CEZ are in continuare 0.64ron/kwh.
    Parca imi vine sa ma duc inapoi doar din principiu.
    Digi nu mi-a spus niciodata ca am promotie doar 1 an, ci ca asa sunt preturile la ei, mai mici. Abureli….

  3. Cand esti fraier si te muti pe piata libera intr-o tara in care se stie ca e un singur jucator major pe piata de electricitate ( restul care baga insignifiant energie electrica in sistem de la solare , eoliene si alte prostii nici nu conteaza ) in speranta unui pret mai mic variabil fata de un pret mai mare dar fix … ti-o cam meriti.

    100 kwh is mai scumpi cu vreo 5-7 lei la Digi fata de Electrica Furnizare in acest moment. Astia care is pe piata libera o sa si-o muste in urmatorii 5 ani ca preturile o sa mearga in sus.

  4. Buna, incerc si eu sa gasesc un furnizor de energie mai ieftin si am-au interesat calculele voastre. Ati tinut cont si de valoarea rezervarii (o gaselnita pentru care nu ti se ofera nimic concret) care difera si ea de la furnizor la furnizor.
    Azi am primit azi de la ENEL Banat noua oferta de 0,405 lei/kw, incepand cu 05.04.2020 ptr contractul Enel simplu anual. Abonamentul este de 0,45 lei/zi.
    Revoltator este faptul ca oferta este datata pe 04.02, depusa la un Oficiu postal pe 12.02 !!! si ajunge la mine astazi pe 17.02 !!!!
    Cred ca au trimis-o cu magarul sau cu broasca țestoasă și în final am termenul de răspuns până pe 19.02.
    Este mai mult decât evident cât contam ptr ei, cât ne respecta si cu cât profesionalism lucrează.
    Este si motivul pentru care TRBUIE sa găsesc alt furnizor.

    1. Salut,
      Problema este că cei care au plecat de la furnizorul principal, nu se mai pot întoarce la el pe același plan tarifar și ajung în situația în care oriunde s-ar duce prețul o să fie cam același.

  5. Ceva de neacceptat la noi in 2020 pe noi vecini ne fura de energie electrică acum avand o priza montata de ani buni?? Incredibil dar ADEVARAT noi avem contract cu Electrica Furnizare S.A Sud

  6. Salut
    – Se pare ca toti ne agitam pe tema preturilor la energia activa. Dar nu acolo este problema facturilor. Factura ajunge sa fie de aproximativ 3 ori mai mare decat costul energiei date de furnitor. De ce?
    – Asa cum ati redat si dvs. in tabelul comparativ, pretul furnizorilor se refera strict la ENERGIA ACTIVA iar diferentele de la un furnizor la altul sunt mici. Diferenta uriasa la facturile noastre o fac celelalte componente ale facturii (majoritatea reglemantate de ANRE):
    Tarif distribuție IT
    Tarif distribuție MT
    Tarif distribuție JT
    Tarif transport TG
    Tarif transport TL
    Certificate energie verde
    Servicii sistem
    Accize
    TVA

    Diferenta de cost la energia activa intre cei 2 furnizori este de 0,01 bani (adica la 100 KW consumati, inseamna fix 1 leu !!!). Facturile de curent sunt mari datorita celorlalte componente prezentate mai sus, care tripleaza de fapt costul facturii.

  7. Pt o locuință individuala cu un consum mediu lunar de 500 KW, ce oferta electrica se potrivește cel mai bine?

    1. IN ACEST MOMENT PENTRU CLIENTII EXISTENTI ENEL TARIFELE SUNT MAI MARI INDIFGERENT DE CE TIP DE CONTRACT ALEGI DACA VREI SA PRELUNGESTI CU EI SAU SA IL SCHIMBI, FATA DE DIGI, MERITA SA SE MUTE LA DIGI CINE E LA ENEL IN ACEST MOMENT, DE EXEMPLU AM ABONAMENT OFERTA CONCURENTIALA ENEL FIX RELAXAT PT CARE PLATESC 22.13 LEI [PT 31 ZILE IAR PRETUL TOTAL LA FACTURA CU CONSUM 150 KW ESTE DE 135.79 LEI AFERENT CONSUMULUI PE LUNA MAI 2021 DECI REZULTA 0.905 LEI PE KW SAU CHIAR MAI MULT DACA AI CONSUM MAI MIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *