MacOS a avut un număr record de atacuri de tip malware în 2019

Anul trecut, Apple a înregistrat un record negativ.

Deși se spune că numărul virușilor pentru sistemul de operare MacOS este mult mai mic decât cel al Microsoft, în 2019 numărul atacurilor cu Malware a fost mult mai mare pe Mac-uri decât pe PC-urile cu Windows.

Acest mit, ce tocmai a fost spulberat, a ajutat până în prezent Apple să își vândă calculatoarele în toată lumea.

Conform unor statistici publicate de cei de la Malwarebytes, pentru prima oară în istorie, anul trecut au existat de 2 ori mai multe atacuri de malware împotriva Mac-urilor decât împotriva a calculatoarelor cu Windows.

Numărul de malwareuri detectate pe Mac-uri a crescut de la o medie de 4.8 per calculator la 11, în timp ce sistemele cu Windows au avut o medie de 5.8 atacuri malware per calculator, lucru ce a surprins destul de multă lume.

Pe de altă parte, această creștere a numărului de atacuri asupra sistemelor Mac este datorată și faptului că acestea au înregistrat vânzări tot mai mari în ultimii ani.

“Raportul provine de la Malwarebytes, un producător de software antivirus. În Raportul său privind starea de malware din 2020, firma spune că a constatat că volumul amenințărilor Mac a crescut an de an cu peste 400 la sută. În timp ce atribuie o parte din acest număr unei baze de utilizatori Mac mai mari, compania a calculat numărul de amenințări pe punct final atât pe Mac OS cât și pe Windows.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *