Kioxia EM6 NVMeoF SSD – Ethernet SSD

Kioxia EM6 este un SSD NVMeoF ce folosește interfața Ethernet și RDMA în locul clasielor interfețe PCIe/ NVMe, SAS, sau SATA pentru conectarea la server.

Kioxia EM6 NVMeoF SSD pe Ingrasys ES2000

Deși arată ca un SSD normal de 2.5”, acesta vine cu o diferență majoră față de SSD-urile clasice, și anume interfața Ethernet ce înlocuiește interfața tradițională PCIe/NVMe. Sania de pe Ingrasys ES2000 are 2 conectori EDSFF, cu scopul de a păstra compatibilitatea cu SSD-urile NVMe tradiționale și în același timp acestea sunt 2 porturi NVMeoF pentru a asigura redundanță. Această funcție permite și tranziția mai ușoară către noul standard.

Ingrasys ES2000 and Kioxia EM6 in Tray
Ingrasys ES2000 and Kioxia EM6 in Tray

Fiecare SSD Kioxia EM6 are 2 adrese MAC pentru redundanță. Această nouă interfață NVMeoF reduce mult translatarea informației față de sistemele de stocare SAS, unde datele erau transferate de pe controllerul SAS către procesorul x86 și apoi către placa de rețea PCIe.

SAS Storage Array
SAS Storage Array

În interiorul sistemului Ingrasys ES2000 se află un cip Marvell 98EX5630 pentru switch acoperit de un radiator mare. Marvell, face de asemenea, controller de la interfața NVMe la Ethernet în SSD-urile EM6. Mai există și un controller pentru switch ce se află sub un radiator negru. Controllerul are un procesor Intel Atom C3538 cu un SSD M.2 și 8GB of DRAM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *