You are currently viewing Huawei este pregătită să atace în instanță excluderea din rețelele 5G din România
Digi.mobil ungaria

Huawei este pregătită să atace în instanță excluderea din rețelele 5G din România

Chinezii de la Huawei și-au exprimat dezamăgirea vineri față de decizia Guvernului de a interzice echipamentele companiei în rețelele 5G, după o prezență de 20 de ani în România. Compania, care are 1.300 de angajați locali, spune că „decizia nu are la bază nicio evaluare obiectivă și nici a fost luată în urma unor constatări concrete” și că „își rezervă dreptul legal de a contesta această decizie”.

„Huawei România a luat la cunoștință de decizia Guvernului cu privire la cererea de autorizare pentru echipamentele de infrastructură 5G ale companiei, decizie luată în data de 29 februarie 2024, pe care o evaluează în acest moment, precum și impactul său ulterior.

Suntem dezamăgiţi de decizia Guvernului României, decizie care nu are la bază nicio evaluare obiectivă și nici a fost luată în urma unor constatări concrete. Huawei este prezentă în România de peste 20 de ani, în toată această perioadă neavând nicio problemă de securitate, respectând pe deplin toate legile, normele și reglementările naționale”

„Huawei este, de asemenea, un furnizor consacrat de infrastructură 5G sigură și fiabilă pentru majoritatea țărilor UE, iar Huawei România este dispusă să colaboreze cu autoritățile române pentru clarificări.

Această decizie va afecta afacerile noastre din România și, de asemenea, va avea un impact negativ pe termen lung asupra ecosistemului industriei tehnologiei informației și a comunicațiilor (TIC) și al afacerilor partenerilor noștri locali”

spun reprezentanții companiei

Lasă un răspuns