Huawei, Ericsson, ZTE și Nokia sunt principalii furnizori 5G în T3 2023

Huawei, Ericsson, ZTE și Nokia au fost principalii furnizori de rețele mobile 5G în T3 2023, chiar dacă piața a înregistrat cea mai scăzută rată de creștere din trimestrul IV 2017 în trimestrul septembrie a acestui an, potrivit celui mai recent raport al Dell’Oro Group.

„…piața Mobile Core Network (MCN) a devenit neregulată, cu cea mai scăzută rată de creștere din trimestrul 4 2017. Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) și China au fost regiunile cu cele mai slabe performanțe în trimestrul 3 2023”

se arată în cercetare

Dave Bolan, director de cercetare la Dell’Oro Group, a declarat că rețeaua de bază mobilă a intrat într-o „fază foarte imprevizibilă” după ce a depășit cea mai mare rată de creștere în T2 2023 din T1 2021. El a adăugat că trimestrul trecut, EMEA și China au fost cele mai puternice. Regiunile performante s-au inversat în acest trimestru, devenind regiunile cu cele mai slabe performanțe.

„Mulți vânzători afirmă că piața este volatilă, atribuind acest fenomen condițiilor macroeconomice, cum ar fi teama de creștere a inflației, rate de schimb valutare nefavorabile și climatul geopolitic”

a spus Bolan

Pe lângă creșterea numărului de abonați, el a spus că motorul de creștere pentru rețeaua de bază mobilă este tranziția la 5G Standalone (SA), care utilizează nucleul 5G.

„Dar după cinci ani în era 5G, vedem încă mai multe rețele 5G non-autonome (5G NSA) care sunt lansate decât 5G SA, iar ritmul rețelelor 5G SA a încetinit de la 17 lansate în 2022 la doar șapte până acum în 2023”

conform analistului

Conform datelor companiei de cercetare, doar doi operatori de telecomunicații au lansat rețele 5G SA în trimestrul al treilea – Telefonica O2 în Germania și Etisalat în Emiratele Arabe Unite. Începând cu T3 2023, 45 de companii de telecomunicații au implementat comercial rețele de bandă largă mobilă îmbunătățită 5G SA (eMBB).

„Cu toate acestea, ne așteptăm să fie implementate mai multe rețele 5G SA în 2024 decât în 2023 și ne așteptăm ca performanța pieței din 2024 să fie mai bună decât în 2023”

a spus Bolan

Conform grupului Dell’Oro, cei mai buni furnizori de rețele mobile de bază la nivel mondial pentru T3 2023 au fost Huawei, Ericsson, Nokia și ZTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *