Wiko 5GWiko 5G

Huawei Nova 9 SE a fost lansat în martie 2022 și, desigur, specificațiile telefonului trebuie să respecte restricțiile impuse Huawei de Statele Unite. Asta înseamnă că telefonul are procesor Snapdragon 680 4G de 6 nm. În prezent Huawei nu are voie să aibă pe dispozitivele sale tehnologie 5G datorită unei reguli de export care împiedică fabricile care folosesc tehnologia americană să trimită cipuri către Huawei, chiar dacă acestea sunt proiectate chiar de companie.

Huawei lucrează la o modalitate de a evita acest lucru și a depus un brevet pentru componente care ar fi utilizate de o mașină de litografie cu ultraviolete extreme (EUV). Această mașină, care gravează modele de circuite mai mici decât lățimea părului uman pe o suprafață siliciu, este fabricată de o companie numită ASML, ce nu livrează mașini EUV în China. Modelele mai subțiri sunt necesare pentru ca miliarde de tranzistori suplimentari să poată fi încorporați într-un cip. Cu cât numărul de tranzistori al unui cip este mai mare, cu atât acesta este mai puternic și mai eficient din punct de vedere energetic.

Dacă Huawei își poate construi propria mașină EUV, lucru care nu este în întregime clar în acest moment, ar pregăti scena pentru Huawei să facă o revenire majoră pe piața smartphone-urilor. Are propriul sistem de operare, magazin de aplicații și ecosistem. Singurul lucru de care are nevoie Huawei sunt cipuri de ultimă generație și, dacă își construiește propriul EUV, ar putea ajuta principala fabrică din China, SMIC, să producă cipuri în conformitate cu siliciul oferit de TSMC și Samsung.

Potrivit GSMArena, o companie franceză care folosește numele de marcă Wiko încearcă să revină pe piață prin rebranding-ul Huawei Nova 9 SE ca Wiko 5G. Telefonul folosește un chipset la care Huawei nu are acces, SoC Snapdragon 695 care oferă suport 5G. Wiko 5G, la fel ca Nova 9 SE, are un ecran LCD de 6,78 inchi cu o rezoluție FHD+ de 1080 x 2388 și o rată de reîmprospătare de 120 Hz.

Wiki 5G are 8 GB de RAM și vine cu 128 GB sau 256 GB de stocare. Telefonul are o baterie de 4000 mAh cu încărcare rapidă de 66 W. Pe spate are o cameră principală de 108 MP, o cameră ultra-largă de 8 MP, o cameră Macro de 2 MP pentru prim-planuri extreme și un senzor de adâncime de 2 MP. Camera de selfie are 16MP. Telefonul este preinstalat cu HarmonyOS, ceea ce înseamnă că actualizările de software pentru dispozitiv vor veni direct de la Huawei.

Prețul pentru Wiko 5G este de 1.999 de yuani chinezești (287 USD) pentru modelul cu 128 GB. Modelul cu 256 GB de stocare are un preț de 2.199 de yuani chinezești (315 USD).

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *