HP logoHP logo

PALO ALTO – HP Inc. a dezvăluit noutățile din portofoliul Z by HP, gândit pentru profesioniștii din domeniul creativ și utilizatorii care au nevoie de performanță, fiabilitate, hardware customizabil, dar și de versatilitate pentru a putea îndeplini sarcinile de oriunde ar lucra.

Mai mult decât oricând, oamenii au nevoie de tehnologia și de instrumentele adecvate pentru a fi productivi, pentru a se conecta și pentru a colabora, indiferent dacă lucrează de acasă, de la birou sau de oriunde altundeva. Cum 80% dintre profesioniștii din domeniul creativ și utilizatorii care au nevoie de un calculator performant își doresc să lucreze în continuare de acasă, full time sau part time, chiar și după ce birourile se vor redeschide, flexibilitatea este esențială.

În plus, 40% dintre angajați au nevoie să se mute dintr-un loc în altul prin casă pentru întâlnirile zilnice, reinventând ideea mobilității de care se bucurau la birou. HP își adaptează tehnologia pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților, oferind performanță într-un format mic, cu ZCentral 4R, Z2 Mini și ZBook Fury, dar și inovații neașteptate pentru toată lumea, de la factori de decizie din domeniul IT, la arhitecți și analiști de date.  

ZCentral 4R: Proiectată pentru a oferi performanță la distanță și posibilitate de upgrade

HP introduce ZCentral 4R, cea mai puternică stație grafică 1U cu rack din lume, proiectată pentru media și entertainment, pentru dezvoltare de produse, pentru analize de date și pentru domeniul sănătății.ZCentral 4R este gândită să ofere puterea unei stații grafice Z4 în format mic 1U, dar și să fie folosită în spații aglomerate. Echipată cu un procesor de ultimă generație Intel Xeon® W (până la 18 CPU) și cu opțiuni de grafică NVIDIA® Quadro® RTX™ 8000, oferă persoanelor care lucrează de la distanță aceeași performanță ca și cum ar beneficia de toate echipamentele specifice unui birou. ZCentral 4R oferă, de asemenea, mai multe niveluri de siguranță cu un panel exterior închis cu cheie, cu HP Security Suite preinstalat, întreg sistemul fiind securizat într-un rack.

HP ZCentral este prima stație grafică din lume cu sursă unică pentru colaborare la distanță care, alături de ZCentral 4R, oferă angajaților soluții pentru a crea, a se conecta și a colabora remote fără niciun fel de problemă. Actualizările constante vin în întâmpinarea a două dintre cele mai mari provocări din IT: managementul concomitent al mai multor dispozitive remote și riscurile crescute în materie de securitate pe care le implică utilizarea mai multor dispozitive remote.

Principalele noutăți și caracteristici

  • ZCentral Connect oferă departamentului IT flexibilitatea de a lucra de la distanță, dar și posibilitatea de a gestiona ușor conexiunile utilizitatorilor, oferindu-le puterea stației grafice centrale. ZCentral Connect oferă securitate sporită pentru a preveni conexiuni nedorite, status în timp real al hardware-ului și abilitatea de a activa locatori LED, câștigând astfel timp pentru managerii de IT care utilizează  ZCentral.
  • ZCentral Remote Boost oferă instrumente îmbunătățite pentru digital inking, printr-un preview oferit de un display WACOM superior și de o tabletă. Aceste instrumente oferă artiștilor, designerilor și inginerilor posibilitatea de a colabora de oriunde, ca si când ar lucra de la stația grafică.

ZCentral conectat la un dispozitiv HP oferă o configurare personalizată și opțiuni de servicii. Cu GPU analytics prin HP TechPulse, această soluție oferă informații esențiale despre hardware, software și de securitate. Aceste informații ajută departamentele IT să ia decizii informate pentru gestionarea stocurilor de echipamente și oferă soluții flexibile, personalizate care pot fi cumpărate, livrate și implementate foarte ușor.

Desktop-urile Z2 G5: Dincolo de aparență

Noul produs din portofoliul de desktop-uri HP, din gama Z, se adresează designerilor care conturează lumea din jurul nostru. Noile stații grafice HP Z2 Mini G5, HP Z2 Small Form Factor G5 și HP Z2 Tower G5 duc puterea de procesare la un alt nivel, oferind o performanță care până acum era disponibilă doar pe stațiile grafice high-end desktop, la un preț accesibil pentru orice utilizator. Noua linie Z2 aduce un plus de performanță, putere mai mare pentru configurații complexe. Acum este mai ușor să creezi acasă biroul ideal, ergonomic și ușor de folosit.

HP Z2 Mini este cea mai puternică stație grafică în format mic, din lume, cu Adobe Creative Suite, dar și cea mai performantă mini stație grafică care rulează aplicații precum SolidWorks și Autodesk. Z2 Mini a fost reproiectată folosind cupru, care livrează o performanță de procesor de 1.4X CPU și o performanță GPU de trei ori mai bună decât cea a predecesorului său. Profesioniștii din domeniul creativ pot acum gestiona proiecte complexe, precum randarea unor modele 3D cu maxim randament și o acustică foarte joasă. O stație Z2 Mini combinată cu un display Z nu doar că oferă un raport preț-performanță mai bun decât în cazul unei soluții comerciale, dar oferă, de asemenea, confortul unui birou complet echipat acasă și capacitatea de a colabora prin integrarea în rack a stației Z2 Mini sau prin opțiunea de colaborare la distanță prin intermediul ZCentral Remote Boost.

Z2 Small Form Factor și Z2 Tower oferă, într-un format mic, performanță superioară de lucru. Z2 Small Form Factor are un procesor Intel® Xeon® W și grafică NVIDIA Quadro 3000 pentru a livra performanță. Z2 Tower este considerată un etalon în materie de putere a unei stații grafice entry pentru profesioniștii din domeniile creative. Cu Z2 Tower, utilizatorii pot rula concomitent mai multe aplicații cu ajutorul graficii NVIDIA Quadro RTX 6000 și a procesorului Intel® Xeon®, într-o carcasă cu 15% mai mică decât modelele generației anterioare.  

Z Book: Performanță nelimitată în format mic

În trecut, profesioniștii din domeniile creative erau obligați să aleagă între performanță și mobilitate. Astăzi, utilizatorii caută performanță superioară, fiabilitate și mobilitate într-un design ergonomic, dar durabil și ușor de utilizat, cu o baterie de lungă durată care îți permite să lucrezi de oriunde. Cu noile stații grafice mobile ZBook Fury și ZBook Power, profesioniștii și analiștii de date ating performanța necesară cu un format mic și portabil, complet accesorizat.

ZBook Fury este un laptop ce oferă utilizatorilor performanță similară unui desktop, de oriunde ar lucra. ZBook Fury 15 este acum cu 12% mai mic decât cel din generația anterioară, iar Zbook Fury 17 este cu 29% mai mic, fapt care îl clasează drept cea mai mică stație grafică mobilă de 17 inch cu RTX 5000.  Cu plăci grafice NVIDIA până la Quadro RTX 5000 sau AMD Radeon RX, Zbook Fury aduce o performanță de top pentru orice fel de utilizare – de la analiza datelor, la machine learning sau aplicații de randare 3D.

Dotată cu soluția Z VaporForce, stația oferă cea mai bună performanță atunci când utilizatorii folosesc în același timp CPU și GPU. Această nouă abilitate a ZBook Fury este importantă pentru proiecte foto/video și atunci când inginerii, arhitecții, designerii sau creativii utilizează mai multe aplicații concomitent. Pentru proiecte în care calitatea culorilor este esențială, noua generație Dream Color redă cu acuratețe conținutul pe ecran.

ZBook Power, cea mai accesibilă stație grafică mobilă creată deHP, oferă puterea ZBook la un preț competitiv și este ideală pentru studenții STEAM. Stația grafică oferă performanță superioară prin îmbunătățirea sistemelor de răcire care susțin soluțiile grafice NVIDIA Quadro® T2000 și procesoarele Intel® Xeon® sau Core i9, într-o carcasă care este acum cu 19% mai mică, cu 11% mai subțire și cu aproape 10% mai ușoară decât generația anterioară.

Software de analiză de date: accelerarea modelingului predictiv

Unele produse din portofoliul Z al HP au opțiuni de preinstalare a Canonical Ubuntu Linux și a unor instrumente frecvent folosite. Astfel, analiștii de date și studenții din domenii de profil își pot dovedi eficiența încă de la prima utilizare.

Sustenabilitate: deschizători de drumuri

Având un angajament ferm față de mediu, HP oferă cu mândrie cel mai sustenabil portofoliu de calculatoare din lume. HP utilizează 100% electricitate regenerabilă pentru asamblarea finală a 67% dintre calculatoarele și monitoarele sale, în întreaga lume. Gama Z by  HP continuă să se extindă cu produse sustenabile care utilizează plastic reciclat din ocean, materiale reciclabile și continuă să inoveze în toate sectoarele de producție.

Prețuri și disponibilitate

  • HP ZCentral 4R va fi disponibil din luna noiembrie cu un preț de pornire de 2200 Euro.
  • HP Z2 Mini G5 va fi disponibil de la finalul lunii septembrie cu un preț de pornire de 1100 Euro.
  • HP Z2 Small Form Factor G5 va fi disponibil de la finalul lunii septembrie cu un preț de pornire de 1000 Euro.
  • HP Z2 Tower G5 va fi disponibil de la finalul lunii septembrie cu un preț de pornire de 1100 Euro.
  • HP ZBook Fury 15 și ZBook Fury 17  vor fi disponibile de la mijlocul lunii octombrie cu un preț de pornire de 1000 Euro, respectiv 1200 Euro.
  • HP ZBook Power va fi disponibil din toamna anului 2020.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *