Hotărâre nr.31 din 22.06.2020 privind carantina pentru unele țări din UE și SEE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat pe 22 iunie Hotărârea nr.31 privind instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European.

Articolul 1

Începând cu data de 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării /  izolării persoanelor care sosesc în România din Finalanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). 

Articolul 2

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare / izolare, menționate la art.1, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Articolul 3

(1) În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea granițelor interne, lista privind țările exceptate de la măsura carantinării /  izolării cuprinde doar state membre UE și ale Spațiului Economic European. 

(2) Țările terțe exceptate de la măsura carantinării / izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivelul european, pe baza cărora se instituie această excepție.

Articolul 4

Prezenta hotărâre se comunică, pentru punere în aplicare, tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență. 

Lasă un comentariu