Hotărâre nr.31 din 22.06.2020 privind carantina pentru unele țări din UE și SEE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat pe 22 iunie Hotărârea nr.31 privind instituirea excepției de la măsura carantinării / izolării pentru unele țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European.

Ce vom găsi în articol?

Articolul 1

Începând cu data de 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării /  izolării persoanelor care sosesc în România din Finalanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). 

Articolul 2

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare / izolare, menționate la art.1, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Articolul 3

(1) În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea granițelor interne, lista privind țările exceptate de la măsura carantinării /  izolării cuprinde doar state membre UE și ale Spațiului Economic European. 

(2) Țările terțe exceptate de la măsura carantinării / izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivelul european, pe baza cărora se instituie această excepție.

Articolul 4

Prezenta hotărâre se comunică, pentru punere în aplicare, tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *