You are currently viewing HMD Global a lansat telefonul cu baterie detașabilă Nokia C12
Nokia C12

HMD Global a lansat telefonul cu baterie detașabilă Nokia C12

Nokia C12 aduce un ecran de 6.3 inch, cu rezoluţie HD+. Nu are cititor de amprente, indicând natura sa entry level, iar pentru securitate se axează pe deblocarea facială prin camera frontală de 5 MP. Modulul foto din spate are design ce aminteşte de Nokia X30 5G şi integrează o cameră singulară, de 8 MP, cu blitz LED. Panoul din spate are o textură spaţială, punctată, pentru extra aderență.

Smartphone-ul vine cu certificare IP52, pentru rezistenţa la apă şi praf. La interior găsim un procesor octa core Unisoc SC9863A de 1.6 GHz, alături de 2 GB RAM şi 64 GB stocare, plus slot microSD. Android 12 Go Edition înseamnă variante mai light de Google Maps, Gmail, Files, YouTube, care mănâncă mai puţine resurse. Nokia promite şi 2 ani de actualizări trimestriale de securitate.

Smartphone-ul foloseşte o baterie de 3000 mAh şi mă intrigă faptul că este detașabilă. Pe partea de conectivitate avem 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.2, GPS, două sloturi SIM, jack audio de 3.5 mm şi port microUSB. Nokia C12 costă 119 euro şi e disponibil pe nuanţe ca Dark Cyan, Charcoal şi Light Mint. Pentru început se vinde în Austria şi Germania.

Lasă un răspuns