HMD Global a lansat telefonul cu baterie detașabilă Nokia C12

Nokia C12 aduce un ecran de 6.3 inch, cu rezoluţie HD+. Nu are cititor de amprente, indicând natura sa entry level, iar pentru securitate se axează pe deblocarea facială prin camera frontală de 5 MP. Modulul foto din spate are design ce aminteşte de Nokia X30 5G şi integrează o cameră singulară, de 8 MP, cu blitz LED. Panoul din spate are o textură spaţială, punctată, pentru extra aderență.

Smartphone-ul vine cu certificare IP52, pentru rezistenţa la apă şi praf. La interior găsim un procesor octa core Unisoc SC9863A de 1.6 GHz, alături de 2 GB RAM şi 64 GB stocare, plus slot microSD. Android 12 Go Edition înseamnă variante mai light de Google Maps, Gmail, Files, YouTube, care mănâncă mai puţine resurse. Nokia promite şi 2 ani de actualizări trimestriale de securitate.

Smartphone-ul foloseşte o baterie de 3000 mAh şi mă intrigă faptul că este detașabilă. Pe partea de conectivitate avem 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.2, GPS, două sloturi SIM, jack audio de 3.5 mm şi port microUSB. Nokia C12 costă 119 euro şi e disponibil pe nuanţe ca Dark Cyan, Charcoal şi Light Mint. Pentru început se vinde în Austria şi Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *