You are currently viewing Google închide serviciul de streaming Stadia
Google Stadia

Google închide serviciul de streaming Stadia

Compania a anunțat că va închide magazinul de jocuri Stadia și că va opri serverele de streaming, iar clienții nu au multe motive să se îngrijoreze că au susținut platforma în ultimii câțiva ani. Asta pentru că toate cumpărăturile de hardware și software Stadia făcute prin intermediul Google Store, vor fi rambursate înapoi către utilizatori.

Phil Harrison, General Manager Stadia, a anunțat că serverele Stadia vor fi închise pe data de 18 ianuarie 2023. Clienții își vor primi banii înapoi pe jocuri și dispozitive Chromecast sau controller-e pe care le-au cumpărat direct de la Google, însă cei care au avut abonamente Pro active nu vor primi banii înapoi. Termenul pentru ramburs este la mijlocul lunii ianuarie.

Deja magazinul de jocuri a fost închis și nu mai poți cumpăra titluri noi de pe Stadia, iar cei care au abonamente Pro le vor putea păstra fără să mai fie taxați până la sfârșitul serviciului.

Stadia nu a „prins” la public în cei câțiva ani în care a fost funcțional în principal din cauza fricii că Google ar putea opri serviciile în oricare moment. Serviciul de streaming propunea accesarea unui computer virtual de pe un server, unde puteai juca cele mai noi titluri, fără să fii nevoit să cumperi și hardware-ul capabil să le ruleze. Problema era că jocurile trebuiau cumpărate la preț întreg, iar acestea nu puteau fi accesate de pe alte platforme. De exemplu, nu puteai să joci local un titlu cumpărat pe Stadia nici dacă aveai hardware-ul compatibil. Acest lucru a ținut mulți gameri departe de serviciu.

Lasă un răspuns