You are currently viewing Google Chrome primește noi funcții de economisire a resurselor
Google

Google Chrome primește noi funcții de economisire a resurselor

Deși probabil este cel mai popular browser web, Google Chrome este la fel de bine cunoscut pentru consumul mare de resurse hardware (RAM și procesor).

Noile funcții Memory Saver și Energy Saver, disponibile începând cu versiunea 110, asistă optimizarea suplimentară a consumului de memorie RAM și resurse de procesor, îmbunătățind autonomia laptopurilor. Totodată, și posesorii de PC-uri mai vechi ar trebui să observe o îmbunătățire a performanțelor pe măsură ce lista de tab-uri de aglomerează.

Bifarea funcțiilor adăugate la secțiunea chrome://flags promite să diminueze cu până la 40% consumul de energie, respectiv, cu până la 10GB memoria RAM ocupată de tab-urile deschise. Totul, fără ca performanțele resimțite de utilizator să aibă de suferit.

Aflate la stadiul de testare, noile funcții Chrome pot fi activate din bara de adrese folosind  chrome://flags/#high-efficiency-mode-available și chrome://flags/#battery-saver-mode-available

La fel ca rivalul Microsoft Edge, noua versiune Chrome 110 poate suspenda tab-urile deshise si lăsate neutilizate mai mult timp, funcția Energy Saver eliberând resursele de procesor pentru alte aplicații, totodată economisind energia care altfel ar fi cost consumată inutil. Funcția Memory Saver intervine mai ales pe dispozitivele cu resurse limitate de memorie RAM, salvând tab-urile inactive în memoria locală a dispozitivului. Astfel, performanțele pot rămâne la un nivel optim oricât de multe tab-uri ai avea deschise în browser, dezavantajul fiind un mic timp de așteptare pentru reactivarea tab-urilor „hibernate”.

Funcțiile Memory Saver și Energy Saver pot fi găsite la noua secțiune Performance, adăugată meniului Settings, simboluri nou adăugate în dreapta barei de adrese indicând activarea acestora. Modul Energy Saver se va activa și automat în browser-ul Chrome, dacă nivelul de încărcare a bateriei scade sub 20% pe sistemele laptop.

Lasă un răspuns