You are currently viewing Google blochează accesul la YouTube Premium pentru utilizatorii care folosesc VPN-uri pentru tarife mai mici
YouTube Premium

Google blochează accesul la YouTube Premium pentru utilizatorii care folosesc VPN-uri pentru tarife mai mici

YouTube este una dintre cele mai bune aplicații de divertisment disponibile în acest moment și funcționează pe un model freemium cu conținut susținut de anunțuri pe care utilizatorii îl pot viziona gratuit și un abonament YouTube Premium care elimină reclamele și aduce câteva funcții suplimentare.

De câțiva ani, YouTube a început un război împotriva celor care folosesc AdBlockere, în special punând capăt proiectului Vanced și, mai recent, luând în considerare injectarea de anunțuri pe server pentru a descuraja utilizatorii care încarcă gratuit. Cu toate acestea, YouTube este interzis din punct de vedere legal să facă publicitate în câteva țări, iar utilizarea VPN-urilor pentru a falsifica locațiile pare a fi o metodă populară de a evita reclamele YouTube fără a se încurca cu AdBlockere. O strategie similară pare să funcționeze și pentru persoanele care se abonează la YouTube Premium pentru conținut legitim fără anunțuri.

Deoarece prețul abonamentului platformei variază în funcție de regiune, unii spectatori au încercat să economisească niște bani utilizând un serviciu VPN pentru a-și falsifica locația atunci când se înregistrează pentru Premium. Postările Reddit care discută despre acest hack explică faptul că abonamentele Premium sunt facturate la prețuri mai mici predominante în locația pe care ați falsificat și cu un grad rezonabil de succes.

Oamenii s-au conectat la servere VPN din Ucraina, Turcia, India, Argentina și Filipine pentru a evita să plătească o taxă de abonament mai mare în țara lor. În Marea Britanie, de exemplu, Premium este facturat cu 12,99 lire sterline pe lună, dar înregistrarea în timp ce este conectat la un server VPN din Ucraina a facturat un Redditor doar 2,30 lire sterline pe lună.

Cu toate acestea, o serie de postări recente Reddit dezvăluie că YouTube anulează brusc abonamentele Premium mai ieftine inițiate folosind VPN-uri. Un Redditor a mers până acolo încât a contactat asistența pentru clienți pentru o explicație, la care YouTube a spus că abonatul s-a „mutat” într-o locație diferită de cea în care s-a înscris. Mai exact, acest abonat a folosit un VPN din Ucraina pentru a se înscrie în Marea Britanie și YouTube probabil au observat schimbarea locației identificabile prin adrese IP diferite și semnături de dispozitiv asociate aceluiași cont Google.

În timp ce plata unei taxe mai ieftine poate părea etică în comparație cu blocarea reclamelor, clienții care se confruntă cu desființarea bruscă a contului își pot relua calitatea de membru plătind prețul local. Pentru a preveni utilizarea greșită a acestei lacune, YouTube solicită acum să utilizați un card local pentru a vă înscrie la Premium, împiedicând astfel oamenii să se înregistreze la un VPN ucrainean folosind un card american.

Lasă un răspuns