GeCAD RAV sau cum a apărut Windows Defender?

Puțini își mai aduc aminte de antivirusul RAV de la GeCAD.

GeCAD a fost înființată în 1992, de către Radu Georgescu.

2 ani mai târziu, GeCAD lansează soluția de securitate RAV.

Compania românească GeCAD, a vândut în urmă cu 17 ani tehnologia care stă la baza Microsoft Security Essential a.k.a. Windows Defender.

În 2003, Radu Georgescu a vândut către Microsoft soluția de securitate RAV, împreună cu echipa de dezvoltare a acesteia.

„RAV a ieşit în schimb pe piaţa internaţională, Microsoft l-a vrut pentru a-l integra în produsele sale, şi în ziua de astăzi toţi colegii mei care s-au dus la Redmond sunt tot acolo, ei conduc tot ce înseamnă „security” în Microsoft. A fost un deal foarte reuşit”

spunea Georgescu la vremea aceea

La momentul vânzării, avea peste 10 milioane de utilizatori în 60 de țări.

Cunoscut inițial ca Romanian Antivirus, acesta și-a schimbat numele la scurt timp după preluarea de către Microsoft în Reliable Antivirus înainte de a dispărea complet prin integrarea în Windows Defender.

La acea vreme, Microsoft dorea să cumpere întreaga companie GeCAD, însă a fost refuzat.

Suma pe care a plătit-o Microsoft pentru RAV rămâne și astăzi un mister.

În urma acestei tranzacții SOFTWIN a devenit singura companie românească care produce soluții antivirus.

SOFTWIN a lansat, în 2003 o ofertă promoțională pentru clienții RAV.

”În urma recentelor evenimente anunțate de Microsoft și GeCAD și dispariția brand-ului RAV, SOFTWIN devine singurul producător de soluții antivirus în România, dar mai ales singura companie care are capacitatea de a furniza un pachet complet de servicii adaptate și localizate pentru această piață.

”Decizia noastră strategică este de a oferi clienților RAV Antivirus o alternativă viabilă, prin prețuri preferențiale atât pentru produsele cât și pentru serviciile BitDefender”, declară Dl. Daniel Ionescu, Director al Diviziei de Securitatea Datelor din cadrul SOFTWIN.

Astfel, clientii RAV Antivirus beneficiază de o reducere exceptională de 50% din prețul de listă al produselor și serviciilor antivirus BitDefender.

Pentru partenerii RAV, echipa BitDefender își propune să acorde training gratuit legat de virusologie și soluțiile BitDefender, licențiere gratuită pentru uz propriu, direcționarea clienților locali și sprijin în licitații, accesul la documentația tehnică și comercială BitDefender și aceași certificare pe cele 3 grade de parteneriate (Gold, Certified, Partner) fiecare dintre acestea având facilitati specifice.

Această ofertă este valabilă numai până la data de 1 octombrie 2003.

se arată în comunicatul de presă BitDefender de la acea vreme

Lasă un comentariu