You are currently viewing Ericsson ia în calcul exportul de echipamente din India
Ericsson Qualcomm 5G

Ericsson ia în calcul exportul de echipamente din India

Producătorul suedez Ericsson evaluează posibilitățile de a exporta echipamente de rețea de telecomunicații de pe piața indiană, potrivit unui director senior al companiei.

„India a lansat 5G la scară masivă anul trecut, am produs totul din unitatea de producție din India. Ne-am extins capacitățile de creștere a producției pentru a satisface cerințele pieței indiene. În continuare, evaluăm posibilitățile de export”

a declarat Nitin Bansal, șeful Ericsson India, pentru ETTelecom.

El a spus că vor fi furnizate mai multe detalii odată ce planurile vor fi finalizate.

În cadrul programului „Make in India”, Ericsson obișnuia să exporte mai devreme echipamente de telecomunicații gata pentru 5G de la unitatea sa de producție din Pune, Maharashtra, către piețele din Asia de Sud-Est.

Pe baza lansărilor 5G de către cei mai importanți jucători de telecomunicații din India, Reliance Jio și Bharti Airtel, Ericsson a înregistrat o creștere substanțială a cotei de piață anul trecut. Ambele companii de telecomunicații au aproape 175 de milioane de conexiuni 5G împreună la sfârșitul lunii martie 2024.

Cu toate acestea, 5G este încă la început, iar adoptarea semnificativă de către industrii poate dura câțiva ani, în funcție de evoluția cazurilor de utilizare, în special în sectorul industrial.

Operatorii de telecomunicații indieni încă se luptă să monetizeze în mod eficient serviciile 5G. În ciuda unor evoluții încurajatoare cu Accesul fără fir fix (FWA) și potențialele aplicații în domeniul sănătății, educației și producției, industria încă nu a deblocat pe deplin potențialul 5G.

Ericsson a anunțat astăzi lansarea unui nou set de instrumente software pentru a consolida capabilitățile rețelei 5G autonome și pentru a permite servicii premium cu conectivitate diferențiată.

„Apariția 5G deschide noi oportunități pentru operatori, atât în afacerile consacrate în bandă largă mobilă, cât și prin explorarea de noi grupuri de valoare. Noul nostru set de instrumente software inovator va permite companiilor de telecomunicații să deblocheze aplicații avansate 5G prin conectivitate diferențiată”

a spus Bansal.

Explorarea soluțiilor de conectivitate diferențiate pentru industrii specifice și segmente de rețea pentru aplicații pentru întreprinderi și consumatori, va reprezenta o schimbare semnificativă în evoluția afacerii de bandă largă mobilă în India.

Și pe măsură ce avansăm, rețelele programabile și expunerea capabilităților rețelei către dezvoltatorii de aplicații vor oferi o altă oportunitate, a spus el.

Lasă un răspuns