You are currently viewing Directorul Ericsson avertizează Europa: nu vom putea construi rețelele 5G
Digi.mobil ungaria

Directorul Ericsson avertizează Europa: nu vom putea construi rețelele 5G

Directorul executiv al companiei de telecomunicații suedeze Ericsson a avertizat luni că structura industriei europene este probabil nesustenabilă, solicitând consolidarea în regiune pentru a stimula competitivitatea.

Comentariile vin la scurt timp după ce compania, care este unul dintre cei mai mari furnizori de rețele mobile 5G din lume, a anunțat că intenționează să elimine 8.500 de locuri de muncă ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor.

„Marea problemă în Europa este că clienții noștri pur și simplu nu își pot permite să construiască rețele și cred că asta va afecta competitivitatea europeană pe termen lung”

a declarat CEO-ul Ericsson, Börje Ekholm, Karen Tso de la CNBC, la Mobile World Congress din Barcelona, Spania

„Știți părerea mea despre asta, cred că Europa trebuie să se consolideze”.

a răspuns Ekholm la întrebarea cum poate regiunea să abordeze această problemă

Ekholm a spus că în țări precum SUA, China și India, consolidarea a însemnat că acum există doar doi sau trei operatori la nivel național.

„este vorba de 200 de operatori, aproximativ 4+ în aproape fiecare țară. Este o structură industrială care este probabil nesustenabilă și care trebuie rezolvată”

a spus Ekholm despre piața din Europa

Directorul executiv al Ericsson a spus că este încă „foarte, foarte devreme” în călătoria 5G, dar a îndrumat India să construiască una dintre cele mai puternice rețele 5G din lume în următoarele câteva trimestre.

„India va începe probabil să impulsioneze inovația în rețele cu mult înaintea multor alte țări”.

a spus Ekholm

Lasă un răspuns