You are currently viewing Din Stare de Urgență în Stare de Alertă
virus

Din Stare de Urgență în Stare de Alertă

Din 15 mai se va ridica Starea de Urgență, însă restricțiile și Ordonanțele Militare rămân în vigoare.

După 15 mai va fi declarată Stare de Alertă, nu vor mai fi emise Ordonanțe Militare și nici nu va mai fi nevoie de adeverințe și declarații pe propria răspundere.

„Starea de alertă este mai simplă, mai mică decât starea de urgență. Starea de urgență este la nivelul ministrului de Interne, decretată de președinte. Starea de alertă este declarată de Comitetul pentru situații de urgență, cu aprobarea premierului”

„În starea de alertă nu se pot da ordonanțe militare. Se pot da doar ordine, care nu au aceeași putere. De asemenea, în starea de alertă nu se pot stabili amenzi. Dacă vor să mențină amenzile, vor trebui să dea o lege”

a explicat Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale

Facem o evaluare a riscurilor în funcție de deplasare pentru a putea stabili care sunt tipurile de deplasări în afara localității pe care le vom permite. În ceea ce privește sezonul turistic, e prematur să facem anunțul sau să luăm decizii. Ne-am dori ca să existe posibilitatea reală ca oamenii să-și petreacă concediile în destinații de vacantă, dar nu se poate anunța acum cu certitudine dacă se va da drumul la activități. Asta va depinde de evoluția epidemiologică”

a spus Ludovic Orban

Lasă un răspuns