You are currently viewing Digi cumpără Telekom România Mobile
DIGI Telekom

Digi cumpără Telekom România Mobile

După o tentativă de vânzare eșuată către Digi în 2020, și o ofertă de cumpărare făcută de Clever Media în 2023, cele două companii au cumpărat împreună Telekom Romania Mobile, conform unui raport de pe site-ul Bursei de Valori București.

„Societatea informează piaţa că, în dată de 27 mai 2024, Digi România S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni şi condiţii pentru achiziţionarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investiţional deţinut majoritar de către Digi şi minoritar de către grupul Clever Media, a unei deţineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom România Mobile Communications S.A. („Telekom România Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacţia”)”

anunţă compania

În februarie, OTE anunța că vânzarea Telekom ar opri mari pierderi ale companiei.

”Din punct de vedere concurențial e mult mai complicat pentru că Digi România e un actor mare pe piață. Analiza acestei tranzacții va fi o operațiune prioritară și vom aloca resurse, dar nu e un caz simplu”

„Consiliul Concurenței va primi notificarea oficială privind acest nou acord de cumpărare a Telekom Mobile, iar decizia autorității de concurență va fi anunțată până la sfârșitul acestui an”.

a declarat luni seara Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Lasă un răspuns