You are currently viewing Cum transformi laptopul vechi într-un Chromebook?
Chrome OS

Cum transformi laptopul vechi într-un Chromebook?

Începând de miercuri, 16 februarie, dacă ai un laptop vechi pe care nu mai poți rula în condiții optime sistemele de operare Windows sau MacOS au ca alternativă transformarea acestora în Chromebook-uri.

Acest lucru este posibil datorită produsului CloudReady, dezvoltat de compania Neverware, companie ce a fost cumpărată de Google la sfârșitul anului 2020 și care le permitea utilizatorilor individuali sau organizațiilor mari să transforme vechile PC-uri și Mac-uri Windows în dispozitive Chrome OS.

CloudReady a continuat să fie disponibil după ce Google a cumpărat Neverware, dar astăzi avem primul rezultat asupra unei versiuni actualizate a produsului care a fost în lucru în ultimul an.

Se numește Chrome OS Flex și este o versiune reconstruită a CloudReady, care a fost construită intern cu acces la toate codurile și resursele Google. Ideea din spatele Chrome OS Flex este aceeași: poți vizita un site web, poți face rapid o imagine Chrome OS pe o unitate USB și apoi o poți rula pe un PC sau Mac. Dacă decizi că ești gata să ștergi datele din computer, poți înlocui sistemul de operare existent cu sistemul de operare Chrome și poți utiliza computerul ca un Chromebook cu drepturi depline.

Oricine poate încerca Chrome OS Flex astăzi, dar Google poziționează produsul mai mult către întreprinderi și instituții de învățământ – lucru pe care compania se concentrează deja cu sistemul de operare Chrome într-un mod mai larg.

Ca atare, unul dintre marile beneficii ale Chrome OS Flex este că departamentele IT pot gestiona dispozitivele la fel ca orice alt hardware Chrome OS. Flex poate fi implementat printr-o rețea pe mai multe dispozitive, iar departamentele IT pot gestiona totul prin consola de administrare Google. Odată ce Flex este instalat, acele dispozitive pot fi gestionate în același mod în care este orice alt hardware Chrome OS, astfel încât departamentele IT pot implementa anumite instalări de software sau permisiuni.

Chrome OS Flex este, de asemenea, mai capabil decât produsul CloudReady pe care îl va înlocui, în cele din urmă. Folosește aceeași bază de cod ca și sistemul de operare Chrome, iar dispozitivele Flex vor primi actualizări de software simultan (înainte, Neverware trebuia să aștepte ca Google să lanseze o actualizare a sistemului de operare Chrome și apoi să o facă să funcționeze cu CloudReady). Flex are, de asemenea, acces la Google Assistant, o funcție încorporată în cele mai populare Chromebook-uri din zilele noastre și ceva ce CloudReady nu oferea înainte.

Lasă un răspuns