Cum se transforma un IP dinamic in IP fix?

Chiar dacă IP-ul fix este disponibil doar pentru abonamentele business, există tot mai multă nevoie de IP-uri fixe pentru persoanele fizice.

Fie că vrei să găzduiești un server de gaming (Counter-Strike, Minecraft), fie că ești pasionat de IT și vrei să ți un server N.A.S., o centrala telefonică sau un site WordPress, vei avea nevoie de un IP fix.

De ce avem IP-uri dinamice si IP-uri statice?

Înainte, în rețelele de cartier erau, de obicei, 1-2 IP-uri fixe/ statice și restul IP-uri de rețea, adică IP-uri ne-routabile, exact ce vedem astăzi la Properties 10.10.0.* sau 192.168.0.* sau chiar in routerele pe care le cumpăram azi din magazine.

Aceste IP-uri, pe lângă faptul ca au costuri foarte mari sunt si limitate, cele pe IPv4 s-au terminat, iar până se schimba infrastructura si se trece la IPv6 vor mai trece ceva ani buni.

Tocmai din aceste motive au apărut IP-urile dinamice. Luăm ca exemplu RDS: toata lumea știe ca aceștia vând internet cu acces prin PPPOE si IP dinamic. Mi se pare foarte normal lucrul asta, chiar dacă pentru unii este deranjant.

Un utilizator casnic stă un interval determinat de timp pe Internet și nu ține servere deschise 24/7 la care să aibă acces de la distanță prin VPN, ca în cazul firmelor.

Cum se transforma un IP dinamic in IP fix(routabil)?

Nu se poate transforma decât dacă te duci la providerul de internet și vei plăti o taxa suplimentara pentru acest IP. În cele mai multe cazuri providerul nici nu permite unui client persoană fizică să achiziționeze un IP fix.

Totuși, dacă vreți ca cineva să se conecteze la calculatorul vostru(nu vorbesc de teamviewer sau de alte programe de remote control) puteți sa atribuiți si un DNS, iar la fiecare schimbare de IP un soft sa trimită informații pentru a se face update la DNS.

Sunt câteva site-uri care fac acest lucru, câteva care-mi vin in minte acum sunt:

Toate funcționează pe același principiu, sunt la fel de bune si funcționează perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *