You are currently viewing Cum îi împiedică Apple pe curioși să se uite peste umăr în telefonul tău?
apple logo

Cum îi împiedică Apple pe curioși să se uite peste umăr în telefonul tău?

Compania Apple a depus o cerere de brevet pentru o tehnologie care este capabilă să facă diferența între deținătorul telefonului și persoanele care se uită pe furiș la ecranul dispozitivului.

Tehnologia în sine nu este nouă, ci este un alt mod de a folosi recunoașterea facială.

Practic, ceea ce au făcut cei de la Apple, a fost să creeze o aplicație care, prin folosirea tehnologiei de recunoaștere facială să recunoască dacă proprietarul telefonului se uită la ecran, sau și altă persoană.

În momentul în care aplicația detectează (și) fața unei alte persoane care încearcă să se uite la telefon, ecranul devine neclar.

De asemenea, aplicația dezvoltată de cei de la Apple folosește și o tehnologie de urmărire a privirii pentru a ști unde se uită acesta.

Persoana neautorizată va putea sa vadă dacă pe ecran este afișat text sau poze, dar conținutul va fi distorsionat.

Proprietarul telefonului va putea să urmărească în continuare conținutul, fără întreruperi.

„Dispozitivele portabile sunt folosite frecvent pentru a viziona conținut privat, confidențial sau chiar secret. Însă când aceste dispozitive sunt folosite în spații publice precum cafenele, trenuri, autobuze, avioane, aeroporturi și altele similare există riscul ca informația privată, confidențială sau secretă să fie văzută de un observator nedorit care se uită la ecranul utilizatorului”

argumentează cei de la Apple în cererea de brevet.

Aplicația ar urma să fie disponibilă inițial pe iPad-uri, pe iPhone-uri și pe calculatoarele Apple, iar ulterior ar putea sa ajungă și pe Apple Watch.

Minusurile acestei noi tehnologii sunt:

  • Un consum și mai mare al bateriei din cauza folosirii în continuu a camerei de selfie pentru a detecta în orice moment o privire străină
  • Al doilea mare dezavantaj al acestei tehnologii este faptul că utilizatorul poate fi „spionat” oricând

Lasă un răspuns