You are currently viewing Ceasul inteligent ASUS VivoWatch SP ajunge în România
ASUS VivoWatch SP

Ceasul inteligent ASUS VivoWatch SP ajunge în România

ASUS anunță lansarea pe piața românească a noului VivoWatch SP (HC-A05), un dispozitiv de monitorizare a sănătății ce dispune de o pereche de senzori EKG (Electrocardiogramă) și FPG (Fotopletismogramă), ce oferă monitorizarea sănătății și a activității de fitness 24/7, pentru a ajuta utilizatorii să își mențină un stil de viață sănătos și să își atingă obiectivele de fitness.

VivoWatch SP lucrează împreună cu aplicația ASUS HealthConnect pentru telefon, permițându-le utilizatorilor să urmărească ritmul cardiac, exercițiile fizice, somnul și o varietate de alte categorii de sănătate și să monitorizeze și să înregistreze tensiunea arterială într-un mod intuitiv și ușor. Tehnologia exclusivă ASUS HealthAI furnizează sfaturi de sănătate bazate pe măsurători și obiceiurile personale.

Monitorizarea sănătății zi și noapte

VivoWatch SP dispune de senzori EKG (Electrocardiogramă) și FPG (Fotopletismogramă) pentru calcularea timpului de tranzit al pulsului (PTT), precum și pentru monitorizarea ritmului cardiac, a somnul și a nivelul de activitate și stres pe parcursul zilei, oferindu-le utilizatorilor o varietate de informații pentru o mai bună gestionare a sănătății.

Cu ajutorul senzorului EKG, VivoWatch SP măsoară răspunsul simpatic și parasimpatic al organismului și calculează un indice de vitalitate și de relaxare în doar un minut. Indicele de Vitalitate este un scor de rezistență la stres, în timp ce Indexul de Relaxare este un scor al nivelului actual de relaxare sau stres. Cele două scoruri sunt apoi utilizate pentru a calcula un index de armonie corporală, care le oferă utilizatorilor date ușor de înțeles, pentru răspunsul corpului lor la stres.

ASUS HealthConnect

ASUS VivoWatch lucrează cu ASUS HealthConnect, o aplicație mobilă intuitivă, ce dispune de tehnologia exclusivă HealthAI, care ajută utilizatorii să gestioneze datele, furnizând sfaturi personalizate pentru managementul sănătății bazat pe măsurători și pe obiceiurile personale. Cu ajutorul aplicației ASUS HealthConnect, utilizatorii pot vedea informațiile despre presiunea sangvină, ritmul cardiac, exerciții, nivelurile de stres, calitatea somnului și ciclul menstrual în cazul femeilor.

ASUS VivoWatch SP urmărește datele de sănătate ale utilizatorului zi și noapte, permițându-i să aibă o imagine completă a sănătății cardiovasculare față de ce relevă măsurătorile ocazionale. Informațiile culese despre exerciții și activitate includ numărul de pași, distanța parcursă, caloriile arse și durata exercițiilor.

O măsurare intuitivă a nivelului de stres oferă un rezumat ușor de înțeles al nivelului de stres zilnic bazat pe variabilitatea ritmului cardiac (VRC). Variații mai mari ale frecvenței cardiace pot indica niveluri de stres mai mici și o sănătate mai bună. VivoWatch SP măsoară, de asemenea, ritmul cardiac al purtătorului, durata somnului și mișcarea pe parcursul nopții.

Aplicația ASUS HealthConnect analizează și compilează aceste informații în grafice zilnice și săptămânale pentru o privire atentă asupra calității somnului. ASUS HealthConnect include acum și urmărirea perioadei, care le permite femeilor să estimeze ferestrele de ovulație și fertilitate, să înregistreze simptomele, să descopere tiparele ciclului menstrual și să obțină informații ce privesc starea lor generală.

Urmărirea exercițiilor fizice și de fitness

ASUS VivoWatch SP este, de asemenea, un companion și un antrenor inteligent de fitness. Acesta dispune de un senzor Pulse O2 încorporat, ce măsoară saturația de oxigen din sânge și le permite utilizatorilor să știe cât de bine se adaptează corpul lor la exercițiile fizice și când este timpul să se odihnească și să respire.

VivoWatch SP este, de asemenea, capabil să detecteze ritmul cardiac aerob și oferă notificări vizuale și de vibrații atunci când utilizatorii efectuează exerciții aerobice sănătoase sau sunt extenuați.

Un senzor GPS permite urmărirea antrenamentelor în aer liber cu o varietate de statistici de activitate, inclusiv viteza, distanța și durata. În plus, un altimetru le permite utilizatorilor să vadă altitudinea curentă și un grafic al altitudinii atunci când fac drumeții sau cățărări.

Pentru a-i ajuta pe utilizatori să își atingă obiectivele zilnice și să aibă un stil de viață mai sănătos, ASUS VivoWatch SP le permite acestora să vadă numărul de pași pe care îl fac și etajele pe care le urcă pe parcursul zilei și oferă memento-uri pentru a-i încuraja să se ridice și să facă mișcare în mod regulat.

Asistentul tău inteligent 24/7

ASUS VivoWatch SP este conceput să fie un asistent inteligent 24/7 care poate merge aproape oriunde. Acesta este rezistent la apă, până la adâncimi de 50 de metri, astfel că poate fi purtat atunci când înotați sau în timp ce sunteți în natură. VivoWatch SP oferă până la 14 zile autonomie în operarea normală, fiind un companion constant ce este întotdeauna acolo pentru ghida utilizatorii să aibă o sănătate mai bună.

Cu un design universal care acceptă brățări cu deschidere rapidă, utilizatorii pot schimba cu ușurință aspectul VivoWatch SP pentru a se potrivi stilului personal în orice ocazie. VivoWatch SP oferă, de asemenea, o varietate de fețe de ceas atractive, oferind mai multe opțiuni pentru utilizatori de a crea un ceas care este cu adevărat al lor.

Preț și disponibilitate
ASUS VivoWatch SP este disponibil în România la un preț de aprox. 1599 lei (taxe incluse). Totodată, modelul VivoWatch BP a intrat pe piață la un preț de aprox. 899 lei (taxe incluse).

Specificații ASUS VivoWatch SP (HC-A05)

Detalii despre senzori 
Senzori de sănătateElectrocardiogramă (ECG) x 2, Fotopletizmogramă (PPG) x 2
Senzori de activitatesenzor de gravitație, GPS, altimetru
Urmărirea sănătățiiTimpul de tranzit al pulsului, nivelul O2 al pulsului, ritmul cardiac, nivelul de stres, indicele de armonie corporală, calitatea somnului
Urmărirea activitățilorDurata antrenamentului, caloriile arse, viteza, pașii făcuți, scările urcate, altitudinea atinsă, rută pe hartă, ritmul antrenamentului
Bateria 
Capacitate200 mA
Autonomie10 zile (utilizare normală), 14 zile (în modul de economisire a energiei)
Metoda de încărcareClip de încărcare conectat prin USB
Caracteristici fizice
Dimensiunile ceasului53,5 x 46,5 x 14,2 mm
Greutate36 g (fără brățară), 62 g (cu brățara de silicon cu reglare scurtă)
Rezistența la apă5 ATM
Sistemul 
Sistemul de operareASUS Health
Viteza procesorului1.15 GHz
RAM1 GB
Ecran1.34″ capacitiv, puternic reflectorizant, LTPS TFT LCD, 320 x 300 pixeli, 262K culori, ecran mereu-pornit
Funcții pre-încărcateASUS HealthAI, mod antrenament, notificări mesaje, notificări apeluri, alarmă, cronometru, memento pentru medicamente, memento pentru mișcare, memento pentru ciclul menstrual, calibrarea presiunii sangvine
Interfață WirelessBluetooth 4.2
Metode de intrareinterfață tactilă, glisare în 4 direcții
Software 
AplicațieASUS HealthConnect
Platforme suportateAndroid 4.4 sau mai nou, iOS 11.0 sau mai nou
Software terțGoogle Health (suportat prin ASUS HealthConnect)
Accesorii 
ÎncărcareClip pentru încărcare, cablu micro USB
DocumenteManual, card de garanție
Brățăribrățări de silicon de 22 mm de nivel medical: brățară cu cataramă și brățară cu reglare lungă (conectată la ceas) și brățară cu reglare scurtă (în cutie)

Lasă un răspuns