You are currently viewing Ce aduce nou iOS 17.5?
apple logo

Ce aduce nou iOS 17.5?

La o săptămână de la lansarea versiunii Release Candidate, Apple a lansat versiunea finală a iOS 17.5, ce are un rol important, fiind probabil ultima iterație majoră înainte de lansarea versiunii iOS 18 în varianta beta pentru dezvoltatori, așteptată în iunie.

Iată ce aduce nou iOS 17.5:

Instalarea aplicațiilor din browser

Una dintre cele mai semnificative noutăți aduse de iOS 17.5 este posibilitatea de a instala aplicații direct din browser pentru utilizatorii din Uniunea Europeană. Această facilitate vine ca răspuns la noile reglementări UE privind piețele digitale și elimină necesitatea accesării App Store-ului de fiecare dată când doriți să instalați o aplicație nouă.

Funcții noi pentru aplicația Find My

Versiunea 17.5 aduce și un upgrade binevenit pentru aplicația nativă Find MY. Utilizatorii vor putea acum urmări starea reparațiilor efectuate asupra iPhone-urilor lor prin noua funcționalitate „Starea reparației”. Această caracteristică elimină nevoia dezactivării temporare a aplicației Găsește-mi în timpul procesului de service.

Funcția de Urmărire a Notificărilor

O altă noutate importantă este funcția de „Urmărire a notificărilor”, disponibilă inițial în Europa. Aceasta va trimite notificări utilizatorilor atunci când un dispozitiv Bluetooth necunoscut încearcă să-i urmărească pe ei sau pe dispozitivele lor, reprezentând o măsură de securitate suplimentară.

Un nou joc pentru abonații News+

Pentru abonații serviciului Apple News+, actualizarea include un joc de cuvinte special conceput, oferind o experiență distractivă și intelectuală iubitorilor de literatură și puzzle-uri lingvistice.

Securitate Consolidată și Optimizări

Ca de obicei, Apple a inclus și remedierea unor vulnerabilități de securitate identificate, alături de optimizări generale care vizează îmbunătățirea performanței și a experienței de utilizare.

Lasă un răspuns